h

Interpellatie chloortrein

6 februari 2001

Interpellatie chloortrein

Vragen Archief

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Rotterdam

Verzoek om beraadslaging/interpellatie

Rotterdam, 6 februari 2001

Geachte voorzitter,

Gelet op artikel 17 van het 'Reglement van orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad', verzoek ik u hierbij om mij een interpellatie toe te staan tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 februari 2001. Tijdens de interpellatie wil ik de gemeenteraad vragen om een uitspraak met betrekking tot het transport per trein van chloor door onze gemeente.
Zoals u bekend heb ik op 27 december schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp. Tevens heb ik reeds op 23 januari een interpellatieverzoek gedaan.
Deze interpellatie ging toen niet door en het college stelde behandeling in de cie. BUMI (en ABZ) voor. Helaas moet ik constateren dat het standpunt van de SP en dat van het college niet nader tot elkaar zijn gekomen. Aangezien in de Tweede Kamer op 14 februari 2001 een hoorzitting over dit onderwerp wordt gehouden en de SP-fractie van mening is dat een krachtig standpunt vanuit de gemeente Rotterdam gewenst is verzoek ik u om de interpellatie toe te staan.

Voor verdere inhoudelijke informatie verwijs ik u gaarne naar mijn schriftelijke vragen (en antwoorden) van 7 december, het interpellatieverzoek van 23 januari en de voorlopige notulen van de cie. BUMI van 1 februari.
Vanzelfsprekend ben ik bereid om het interpellatieverzoek mondeling bij aanvang van de raadsvergadering toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Mathijs Spaas, Gemeenteraadslid SP Rotterdam

Zie ook Beantwoording vragen Chloortransport en Aanvraag interpel. debat Chloortreinen 23-1
en Interpelatiedebat Chloortreinen afgewezen.
of natuurlijk
Dossier Chloortrein

U bent hier