h

20 september demonstratie 'Maak Nederland beter'

20 september 2004

20 september demonstratie 'Maak Nederland beter'

Tegen de tijd dat de vijf sprekers, Lodewijk de Waal, Doekle Terpstra, Jan Marijnissen, Femke Halsema en Wouter Bos, zich op het podium verzamelen, is wel duidelijk aan het worden dat de demonstratie een heel groot succes is. Aan De Waal de eer om het ook te bevestigen: “Er zijn hier mensen uit de meest uiteenlopende bedrijfstakken en we zijn met veel! Meer dan zestigduizend mensen zijn vandaag naar Rotterdam gekomen. Het is een geweldig succes!”

Een luid toegejuichte Jan Marijnissen laat niks aan duidelijkheid over. “Dit is een historische dag. We hebben de afgelopen tien jaar te maken gehad met afbraak, afbraak en nog eens afbraak. Het is tijd om te spreken en niet meer om te zwijgen. Het is tijd om in actie te komen om te behouden wat onze ouders allemaal hebben opgebouwd. Alles staat op de tocht, al vele jaren! De georganiseerde solidariteit wordt afgebroken in ons land. Nooit is in een land iets opgebouwd zonder solidariteit en strijd. En voor beide zaken staan wij hier vandaag. De kabinetten Paars, Balkenende I en II hebben er alles aan gedaan om de situatie en de verhoudingen in Nederland te verzieken. Laten we afspreken dat dit een zeer geslaagde generale repetitie is. Het moet en zal een hete herfst worden en dat kan met jullie steun. De SP zal iedereen daar bij steunen.”


Ook vanaf het podium wordt meegedeeld dat de haven plat ligt en ook de Heinekenfabriek in Zoeterwoude. Barry Smit, mediacoördinator van de SP-fractie in Den Haag, komt met een andere primeur. “Er staken op het moment meer dan duizend ROC-leraren en ze lopen mee in Rotterdam.

Lees meer hierover op:
https://sp.nl/maaknederlandbeter/

Terug naar Nieuws

U bent hier