h

Fietsparkeren bij het Centraal Station

18 mei 2004

Fietsparkeren bij het Centraal Station

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat

Rotterdam, 18 mei 2004

Vandaag kreeg ik bijna slaande ruzie met een taxichauffeuse aan de achterkant van CS. Zij werd boos toen ik mijn fiets parkeerde tegen een paal van de taxistandplaats. Zij was bang dat mijn fiets op haar taxi zou vallen en haar auto zou beschadigen. Door een stalen beugel kon mijn fiets niet omvallen, maar daar gaat het bij deze schriftelijke vragen niet om.

Nu weet ik ook wel dat ik mijn fiets alleen in de beugels mag parkeren. Op uw site schrijft U dreigend:

"Aan de voorzijde van het Centraal Station (het gebied tussen Conradstraat westzijde en het Delftseplein oostzijde) mogen (brom)fietsen uitsluitend in of bij de daarvoor bestemde voorzieningen worden geparkeerd. (Brom)fietsen die niet in een fietsparkeervoorziening zijn geplaatst worden verwijderd.
Stadstoezicht ziet toe op dit parkeerverbod en houdt in dit verband ook regelmatig fietsverwijderacties.
Verwijderde fietsen kunnen vervolgens tegen betaling van € 15,- worden geclaimd bij de opslagplaats aan de Ammanstraat 24 (zijstraat Kruiskade, tegenover het Hilton-hotel)."

Maar vandaag was het absoluut onmogelijk een vrije voorziening te vinden. Niet voor, niet naast en niet achter CS. Diverse lotgenoten hadden hun fiets aan elke vrijstaande paal vastgemaakt.

Via de Rotterdam-site heb ik al geprobeerd antwoord te vinden op enkele simpele vragen, maar dat bleek niet mogelijk. Na een kostbaar uur ben ik met surfen gestopt en daarom stel ik ze U nu langs deze schriftelijke weg. Mijns inziens hoeft het de gemeentesecretaris niet veel tijd en geld te kosten om die te beantwoorden

  1. Komen er binnenkort extra pakeervoorzieningen voor fietsen bij CS?
  2. Zo ja, wanneer dan?
  3. Gedoogt U het paalparkeren tot die extra voorzieningen zijn aangebracht?

Met vriendelijke groet,

Theo Cornelissen
theocornelissen.sp.nl

Terug naar Vragen

U bent hier