h

SP schenkt koffie bij FNV-actie voor prepensioen

21 april 2004

SP schenkt koffie bij FNV-actie voor prepensioen

Op dinsdag 20 april voerde FNV Haven op de westelijke Maasvlakte actie tegen de kabinetsplannen voor het prepensioen/VUT. De SP zorgde voor koffie voor de 300 aanwezigen, terwijl onder andere Jan Marijnissen hen informeerde over de inhoud van de kabinetsplannen.

Jan Marijnissen aan het woord (Foto: Kevin Levie/SP)

De regering wil kiezen voor een privaat stelsel, waarbij mensen zelf liefst tien procent per jaar moeten sparen en pas als ze 63,5 jaar zijn vervroegd kunnen uittreden. FNV, PvdA, GroenLinks, SP en LPF hebben een alternatief voorstel gedaan: iedereen moet een eerlijke kans krijgen om op z'n 60e te stoppen met werken.

Jan Marijnissen stelde dat we niet ‘n herhaling moeten hebben van de taferelen bij het Najaarsakkoord, waar de bonden akkoord gingen met ‘n minlijn in 2004 en mogelijk in 2005 in ruil voor het intrekken van enkele verslechteringen van het kabinet. Marijnissen: "Het wordt hoog tijd dat de vakbeweging en de werknemers in dit land weer eens laten zien wat ze belangrijk vinden.Onze partij moet zich met deze zaak bemoeien, om erger dan het Najaarsakkoord te voorkomen."

SP schenkt koffie voor de havenwerkers (Foto: Kevin Levie/SP)

Zie ook: Weblog Jan Marijnissen: "De haven is er klaar voor"
en Voorstel FNV en oppositie: Levensloop en prepensioen in één stelsel


Terug naar Actie

U bent hier