h

Grijze Roodstaarten op inspectietocht bij de RET

2 maart 2004

Grijze Roodstaarten op inspectietocht bij de RET

De Grijze Roodstaarten, het ouderenplatform binnen de SP afdeling Rotterdam, gaat op inspectietocht naar de toegankelijkheid voor ouderen van de metrostations.

Veel ouderen zijn slecht ter been en zijn zeer afhankelijk van goedwerkende roltrappen en liften. Anderhalf jaar geleden is er ook een bliksemactie gehouden, wat toen geleid heeft tot verbetering van de situatie op metrostation Slinge.
Van alle kanten komen er meldingen dat op sommige metrostations de toegankelijkheid nog te wensen over laat. Daarom deze inspectietocht.

Donderdagochtend 4 maart om 10.00 verzamelden 12 Grijze Roodstaarten, gehuld in blauwe actie-jacks, zich aan de voorkant van het Centraal Station. Van daaruit werd in twee ploegen een inspectietocht uitgevoerd:

groep 1: Centraal Station, Leuvehaven, Rijnhaven, Maashaven, Zuidplein, ? Eendrachtsplein, Dijkzigt, Coolhaven, Delfshaven, Marconiplein

groep 2: Stadhuis, Beurs, Wilhelminahaven, Slinge, Blaak, Oostplein, Gerdesiaweg, Voorschoterlaan, Kralingse Zoom, Capelse Brug.

Op basis van de gerapporteerde bevindingen over de roltrappen, de liften en de toegankelijkheid in het algemeen, zal een rapport worden opgemaakt. Dat rapport, met aanbevelingen, zal vervolgens in een gesprek met de directie van de RET worden overhandigd. Afhankelijk van de resultaten van dat gesprek en het overnemen van de aanbevelingen, zullen de Grijze Roodstaarten zich bezinnen op verdergaande acties.

Voor meer informatie:

Rieks Weerman: 06-18 31 34 77
Theo Cornelissen: 06-20 43 01 96 of E-mail

Terug naar Persberichten

U bent hier