h

Red de Solidariteit

23 februari 2004

Red de Solidariteit

Rotterdam, 23 februari 2004

BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN HELE GEDWAALD:

COLLEGE STELT
RIJTIJDENVERKORTING UIT, MAAR SNIJDT WEL IN BUSLIJNEN

Donderdagmiddag sprak de gemeenteraad over de bezuinigingsplannen op het openbaar vervoer. Het resultaat: de rijtijdenverkorting wordt uitgesteld. In ieder geval tot na de zomer, 23 augustus, blijven de trams, metro's en bussen volgens dezelfde dienstregeling rijden.
Wel wordt gesneden in het busnet van IJsselmonde: bus 48 wordt bijvoorbeeld geschrapt en lijn 75 ingekort. Daardoor wordt onder meer de Beverwaard een stuk moeilijker bereikbaar. Een SP-motie om de bezuinigingen geheel terug te draaien haalde het echter niet.

Onder druk van groot maatschappelijk protest heeft vervoerswethouder Hulman nu besloten de rijtijdenverkorting op de lange baan te schuiven. Wel betekent dat dat de Rotterdamse burgers moeten opdraaien voor de kosten van een extra onderzoek, die 4 miljoen euro bedragen.
Die kosten hadden niet gemaakt hoeven worden als deze plannen er niet waren geweest.

Donderdagochtend vroegen SP'ers met flyers op verschillende plaatsen in de stad aandacht voor de plannen en riepen reizigers hun reacties op de plannen in te blijven sturen naar de SP. Voor het stadhuis schreven actievoerders met krijt op de stoeptegels: "Rijdt Echt nieT - geen OV meer tussen 23.00 en 6.15?".

Op 4 februari bood de SP aan de stadsregio al een zwartboek aan, gebaseerd op ruim 425 enquêtes onder reizigers die de dupe zouden worden van de bezuinigingen. De komende maanden zal de SP zich sterk blijven maken voor goed, veilig en betaalbaar OV in Rotterdam. Deze bezuinigingen moeten definitief van de baan!

Zie ook: de foto's, het persbericht, het zwartboek en het artikel in het RD

Terug naar Red de Solidariteit

U bent hier