h

Nieuws Feijenoord

13 december 2003

Nieuws Feijenoord

Rotterdam, 11 december 2003

Reactie op het artikel in het RD van de fractie Feijenoord

"Wouter Bos ziet de Rotterdamse PvdA als voorbeeld hoe het moet"

Beste Wouter Bos,

Uitstekend om de PvdA in Rotterdam een hart onder de riem te steken.
Ik heb alleen een opmerking over de laatste zinnen uit het artikel. Quote: "Het domste wat de PvdA kan doen is een tweede SP worden.

Dan geef je de coalitie een wapen in handen om de hele oppositie over een kam te scheren en in de hoek te zetten als onrealistische tegenstemmers.''
Het lijkt er in de context van het artikel op dat de SP hier wordt neergezet als die "onrealistische tegenstemmers". Ik mag hopen dat die wel vaker voorkomende mening over de SP niet algemeen door de landelijke PvdA gedeeld wordt.
In ieder geval gaat dat voor de PvdA in deelgemeente Feijenoord (Rotterdam) niet op. Want diezelfde PvdA Rotterdam die in het artikel een pluim krijgt, heeft wel de moed gehad om in die deelgemeente, een schoolvoorbeeld van een cluster oude stadswijken waar in het artikel over gesproken wordt, een coalitie met GroenLinks EN met ons als SP aan te gaan. Juist om met nieuwe ideeën, plannen en onorthodoxe middelen en methodes daar waar de orthodoxe falen, dat te doen waar LR, VVD, CDA en D66 in het lands en stads bestuur falen en blijven steken in de verkeerde plannen, woorden en contraproductieve bezuinigingen.
Oftewel, om met alle beperkte middelen en bevoegdheden die een deelgemeente heeft het er een beetje bewoonbaarder, eerlijker en socialer op te maken hier in Feijenoord. Het coalitie akkoord wat we samen daarvoor geschreven hebben is heel reëel. En daar zijn wij als SP helemaal voor.

Met vriendelijke groeten, Quintijn Rijsdijk, fractievoorzitter SP deelraad Feijenoord
SP-fractie deelraad Feijenoord: Bree 186, 3075 KB, Rotterdam, (010-) 4 19 37 57

Lees hier: het artikel uit het Rotterdams Dagblad

Terug naar Feijenoord

U bent hier