h

Rotterdam, 05 oktober 2003

5 november 2003

Rotterdam, 05 oktober 2003

Tomaat Persbericht Tomaat

Rotterdam, 05 oktober 2003

"Goed openbaar vervoer cruciaal voor wereldstad Rotterdam"

SP start actiecampagne tegen bezuinigingen openbaar vervoer

Het actiecomité "Red de Solidariteit", een initiatief van de SP, is een campagne gestart voor het behoud van goed, veilig en betaalbaar openbaar vervoer in Rotterdam. Vanaf 1 januari 2004 wordt het OV in Rotterdam verder uitgekleed. Om de gemeente en stadsregio te kunnen confronteren met de rampzalige gevolgen van hun plannen voor de mensen in de stad, worden overal in Rotterdam reizigers geënquêteerd.

De reacties zullen gebundeld worden tot een zwartboek, dat aan de stadsregio zal worden aangeboden. Daarnaast dient de enquête als basis voor verdere acties. Met het onderzoek wil de SP een tegenwicht bieden aan de bezuinigingsplannen van de RET die met een rijtijdenverkorting een uur later wil beginnen en een uur eerder wil stoppen met het vervoeren van reizigers. De SP vindt dat een stad als Rotterdam een goed openbaar vervoer verdient en daarin moet willen investeren. Het is onbegrijpelijk dat er wel geld wordt uitgegeven aan de RandstadRail en drie nieuwe TramPlus-lijnen, terwijl basale OV-voorzieningen worden geschrapt.

De actie is onderdeel van een landelijke campagne "Red de Solidariteit". In Rotterdam richtte de SP enkele weken geleden tijdens een discussie-avond met Agnes Kant een lokaal comité op. Dit comité zal actie gaan voeren tegen en onderzoek gaan doen naar de manier waarop kabinet en college de bezuinigingen afwentelen op de zwaksten in de samenleving.

Tal van bekende Rotterdammers, waaronder Carrie, Nora Storm (Junkiebond), Niek Stam (FNV Bondgenoten Haven), Heiltje de Vos-Crul (ex-raadslid), Hans Visser (Pauluskerk), Toos Baan (Cosbo ouderenbond Rotterdam) en Theo Lubbe (Rotterdams gehandicaptenoverleg), hebben reeds hun steun aan het comité toegezegd.

Meer informatie:
Kevin Levie (06-) 48 19 76 68,
Email
Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96,
E-mail

Terug naar Persberichten

U bent hier