h

Nieuws Feijenoord

29 oktober 2003

Nieuws Feijenoord

Rotterdam, 29 oktober 2003

SP in coalitie met PvdA en GroenLinks in Feijenoord

Wie is de SP bestuurder Marie-Annet van Grunsven?

Marie-Annet van Grunsven

Op de afgelopen ledenvergadering stemde een zeer ruime meerderheid voor het deelnemen aan een coalitie in Feijenoord. Een kandidaat-bestuurder is er ook: Marie-Annet van Grunsven.
30 oktober is de officiële installatie, als SP, PvdA en GroenLinks het eens worden over de taakverdeling. Maar wie is Marie-Annet van Grunsven?

Ze is net terug uit Feijenoord om met PvdA en GroenLonks te spreken over de toekomstige taakverdeling in de deelgemeente. Anders dan in andere deelgemeentes worden daar de taken niet in portefeuilles (bijvoorbeeld Sociale Zaken of Ruimtelijke Ordening) ingedeeld. Elke bestuurder heeft alle taken. Het zijn de wijken die worden verdeeld.
Marie-Annet zou zich graag met Hillesluis bezighouden: 'Er is voor de SP veel te doen en er staat veel te gebeuren.' Feijenoord is geen onbekende buurt voor Marie-Annet: ze liep stage bij de Putse Poort in Bloemhof en woonde zeven jaar in de Afrikaanderwijk.

Maar wacht, als we Marie-Annet wél kennen dan is dat toch van een grootse oproep tot een boycot van de verkiezingen omdat het bestuur de stad Rotterdam wilde laten opgaan in een enorme stadsprovincie?
En voor dit ingrijpende plan geen referendum wilde houden?
En kennen we haar niet als Stadspartijer van het eerste uur die later wél een referendum voor elkaar kreeg over de splitisng van de stad in afzonderlijke gemeentes?
Diezelfde tegenstander van opsplitsing van de stad gaat nu zitting nemen in een deelgemeente?

'Steeds meer politieke partijen zien in dat deelgemeentes te groot voor het tafellaken en te klein voor het servet zijn. Dat ze daardoor log zijn. Het is dus een goed moment om de discussie over het bestaansrecht van deelgemeentes weer aan te zwengelen.'
'Dat is overigens wel het aardige van Feijenoord. Daar werkt men veel buurtgerichter. Er worden plannen per wijk gemaakt. Bovendien hebben de bewoners, verenigd op buurtniveau een eigen budget. Dat komt meer in de buurt van de manier van besturen die ik indertijd als alternatief zag voor de deelgemeente.'

Marie-Annet heeft een bewogen carrière achter de rug. Na een studie Sociale Academie werkte ze als opbouwwerker in de Agniesebuurt om daarna in Hilversum te belanden. Hier werkte ze voor onder andere het VARA jongerenprogramma Dubbelicious en reisde ze als free-lance journaliste de wereld rond.
Daarna woonde ze enige tijd in Suriname om als correspondent van de NOS verslag te doen van de politiek ontwikkelingen daar om zich bij terugkomst aan te sluiten bij de stadspartij.
En van een woningbouwvereniging in Dordrecht, waar ze qualiteitsmanagement ontwikkelde, kwam ze terecht bij Stuurgroep Experiment Volkshuisvesting. Van daaruit zou ze juist beginnen met het opzetten van structurele vervolgopvang na bijvoorbeeld 'Blijf-van-mijn-lijfhuizen' of daklozenopvang toen de SP belde met de vraag of ze deelgemeentebestuurder wilde worden.

Was het moeilijk kiezen? 'Jawel, maar werken voor de stad Rotterdam trekt toch ook erg aan.'
Wilde Marie-Annet nóg iets kwijt? 'Ja ik hoop dat de mensen uit Feijenoord me snel weten te vinden om me over hun wijk te vertellen.'

(bron: Puree)

Marie Annet van Grunsven
Teilingerstraat 25-a, 3032 AP Rotterdam
(010 -) 467 79 56 of (06 ­) 24 25 21 31, E-mail

Portefeuille:

  1. Wijken: Hillesluis, Kop van Zuid (in Feijenoord verdeling in wijken)
  2. Algemeen coordinerend voor:
  • Roteb en gemeentewerken
  • ouderenwerk (hier heeft deelgemeente weinig zeggenschap)
  • milieu en dcmr (hier heeft deelgemeente weinig zeggenschap)

Zie ook: Uitnodiging voor installatie en kennismaking

Terug naar Nieuws Feijenoord

U bent hier