h

Middelland en het Nieuwe Westen

9 oktober 2003

Middelland en het Nieuwe Westen

Aan het begin van de middag bezochten we Jongerenprojekt aan de Schonenbergerweg, een nieuwe stijl jongerenwerk dat zich met Dynamoprojekten richt op het doen; dingen maken, sporten en ondernemen van activiteiten. Hiernaast geven ze hulp en informatie aan jongeren.

Daarna liepen naar de Pupillenstraat om te praten met de Bewonersorganisatie van het Nieuwe Westen. Mensen wonen over het algemeen graag in het Nieuwe Westen. Er is wel veel illegale onderhuur met alle problemen van dien. De drugsoverlast komt terug en er zijn steeds meer overlastgevende hangjongeren. Er trekken veel oude bewoners weg maar veel minder dan 10 jaar geleden. Tijdens een wandeling met de opbouwwerkers liepen we langs de fleurige Geuzenstraat, de Hooidrift en door de sjieke Tielestraat. Ook zagen we de Korenaardwarsstraat waar de bewoners zonder regels maar met onderlinge afspraken de straat gezellig houden.

Zo liepen we even later het Wijkkantoor van Middelland binnen. Daar begroetten we die beroemde buurtagent. Hij vindt dat Middelland er op vooruit gegaan is. De winkels zijn beter en schoner en maken de wijk socialer. Door het optreden van de politie in het centrum komen er steeds meer onbekende junks de wijk in en is het voor hem steeds minder overzichtelijk wie wat doet.

We eindigden bij Disck Unit Midwest. De unitmanager vertelde dat het tuig vroeger nog harder was dan nu. Hij klaagde dat je in Middelland echt geen Nederlands meer hoeft te kunnen spreken. Hij begrijpt wel dat soort bij soort wil wonen, maar is erg sceptisch over de integratie. Ook is er veel zwerfvuil op straat in Middelland.

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Gemeenteraad of Buurten in de Wijken

U bent hier