h

Kraakactie ROOD in Rotterdam

25 oktober 2003

Kraakactie ROOD in Rotterdam

ROOD, jongeren in de SP, heeft dinsdagmiddag een woning gekraakt aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam als protest tegen de woningnood en langdurige leegstand.

Ook in Rotterdam is er een chronisch tekort aan woningen voor jongeren. Studenten moeten in Rotterdam gemiddeld meer dan een jaar wachten op een kamer. Voor starters kan de wachttijd oplopen tot meer dan vier jaar. Met de nieuwe woonvisie van de gemeente zal de woningnood in de stad de komende jaren naar verwachting nog verder toenemen. De Rotterdamse afdeling van ROOD besloot daarom dat het tijd was om de gemeente wakker te schudden en duidelijk te maken dat er moet worden ingegrepen.

Het uitgekozen pand stond volgende de gemeenteadministratie al sinds 1998 leeg. Dit was echter niet het geval. Toen ROOD het pand betrad bleek het van tijd tot tijd wel gebruikt te worden. De gemeente heeft het pand in bruikleen gegeven aan een Turkse stichting. Hoe kan het dat het pand dat volgens de gemeenteadministratie al sinds 1998 leeg staat, door diezelfde gemeente sinds 1998 als vergaderruimte wordt uitgeleend?

Deze rare situatie was bekend bij de politie, die de schuld van het misverstand bij de gemeente legde. Ook bij de eigenaar was het probleem bekend en deze reageerde dan ook begripvol. ROOD heeft het pand verlaten en haar excuses aangeboden voor het misverstand.

De teleurstelling over het verloop van de actie was voor ROOD van korte duur. ROOD Rotterdam heeft besloten om de campagne tegen het tekort aan betaalbare woningen gewoon door te zetten. Zwijgzaam toekijken hoe de wachtlijsten groeien, is geen optie!

Meer informatie: Stef Beek, (06-) 41 39 14 25 of Jessica van Ruitenburg, (06-) 24 92 17 11

Terug naar Nieuws

U bent hier