h

Discussieforum Dierenwelzijn

7 oktober 2003

Discussieforum Dierenwelzijn

Afgelopen zaterdag, 4 oktober, was er in een zaal van honkbalclub Neptunus vlak naast het Dierenopvangcentrum een forumdiscussie over het nut en de noodzaak van gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid.

Het Forum

Het forum was georganiseerd door de Rotterdamse SP-fractie samen met de Stadspartij en de Dierenbescherming. Er kwamen aardig wat belangstellenden op het forum af en de discussie was geanimeerd en erg interessant. In het forum zaten Jelle Reumer (directeur van het Natuurmuseum), Metin Çelik en Manuel Kneepkens (Rotterdamse gemeenteraadsleden van respectievelijk de PvdA en de Stadspartij), dominee Taco Noorman en onze Krista van Velzen (Tweedekamer-lid SP).

Dit forum werd georganiseerd naar aanleiding van de Dierenwelzijnsnota die die middag ook aangeboden is aan wethouder de Faria.

De Faria krijgt nota van Peter Buisman

De wethouder beloofde de nota te lezen en ons te laten weten wat het College van plan is met de aanbevelingen in onze nota te gaan doen.
Mocht zij er niet snel genoeg op terug komen dan zullen we haar zeker aan haar jasje trekken! Sowieso zal de stuurgroep die aan de wieg van de nota heeft gestaan gewoon doorgaan met haar goede werk, deze nota is maar een uitgangspunt voor de aanbevelingen voor een beter dierenwelzijnsbeleid die we nu en in de toekomst aan het college willen doen.
Krista van Velzen was ook erg enthousiast over ons Rotterdamse initiatief en stelde voor de nota, ter informatie en inspiratie, aan alle SP afdelingen en -fracties in het land te sturen.

U kunt deze nota dierenwelzijn downloaden als Word-document of als PDF-bestand (hiervoor heb je wel de acrobat-reader nodig)
(Voor het downloaden van het PDF-document: Klik met de rechtermuisknop op de link en kies: doel opslaan als / save target as)

Voor meer informatie over de Dierenwelzijnsnota, of voor het aanvragen van een papieren versie, bel:
fractiemedewerker Josine Strörmann (010-) 417 33 59.

Zie ook: de dierenwelzijnnota

Terug naar Nieuws

U bent hier