h

Rotterdam, 09 september 2003

4 september 2003

Rotterdam, 09 september 2003

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat
Archief

Rotterdam, 09 september 2003

Beantwoording van de schriftelijke vragen van de heer T.S.J. Cornelissen over de openheid van zaken met betrekking tot de verduistering bij Museum Boijmans Van Beuningen

Aan de Gemeenteraad.

Het lid van uw raad de heer T.S.J. Cornelissen (Socialistische Partij), heeft ons op 4 september 2003 schriftelijke vragen gesteld over de verduistering bij Museum Boijmans Van Beuningen.

Hieronder volgen zijn vragen voorzien van onze antwoorden.

Vraag 1:
Wanneer komt er vanuit het college openheid van zaken richting de gemeenteraad en de Rotterdamse belastingbetaler over de verduisterde 3,3 miljoen euro bij Museum Boijmans Van Beuningen?

Antwoord:
Zoals herhaaldelijk door ons is aangegeven zullen wij uw raad inhoudelijk informeren, zodra het onderzoek met betrekking tot de verduistering is afgerond.

Vraag 2:
Wanneer denkt het College verantwoording te kunnen overleggen aan de raad over het door u gevoerde beleid ten aanzien van Museum Boijmans Van Beuningen?

Antwoord:
Wij gaan er bij deze vraag vanuit dat u doelt op de verantwoording die het college zal afleggen over de nieuwbouw Museum Boijmans Van Beuningen. De verduistering bij het museum heeft de nodige aandacht en energie van betrokkenen gevraagd, waardoor andere zaken tijdelijk een iets lagere prioriteit moesten krijgen. De afronding van onze rapportage over de nieuwbouw is hierdoor enigszins vertraagd. Wij zullen medio november onze rapportage over de nieuwbouw aan uw raad voorleggen.

Burgemeester en Wethouders van Rotterdam,

De Burgemeester, I.W. Opstelten
D
e Secretaris, N. van Eck

Theo Cornelissen, Fractievoorzitter SP in de gemeenteraad van Rotterdam, (06-) 20 43 01 96, E-mail

Zie ook de vragen van 04-09-2003

Terug naar Archief

U bent hier