h

Mensen maken de Stad

29 september 2003

Mensen maken de Stad

Donderdag 25 september vergaderde de gemeenteraad eindelijk over de kadernotitie “Mensen maken de stad en … sociale integratie”. Het was tevens een eerste vervolg op de discussie van twee weken geleden over de zogenaamde “allochtonenstop”. Vanuit de SP heb ik benadrukt dat er stabiliteit moet komen in de wijken. Daarom een motie om te komen tot een nieuw stelsel van woningtoewijzing.

Verder is het wel leuk om een buurtladder te maken van -2 tot +7 maar dat er naast actieve buurtbewoners ook actieve diensten moeten staan. Tijdens onze campagne “buurten in de wijken” komen we talloze voorbeelden tegen van “Mensen maken de stad”. Zowel mislukkingen als succesverhalen. Die heb ik van harte aanbevolen.
Omdat in Rotterdam nogal wat wijken op de schop gaan voor herstructurering heb ik ook daarover een motie ingediend. Na mij kwamen er nog 13 moties van andere partijen. Telkens met andere vragen aan het college. Mijn motie over de woningtoewijzing kreeg, na een kleine correctie, de steun van het college. Maar bij de stemming bleken PvdA en Groen Links tegen en ook het CDA, D66,VVD en Smit gingen niet mee. Daardoor bleef ik zitten met de steun van de Stadspartij met de ex-PvdA-er Dos Santos en de steun van Leefbaar Rotterdam en hun afvalligen Kok en Maronier. Vanwege de steun van het college voor deze verdergaande motie, had ik de herstructureringsmotie bij de stemmingen ingetrokken. Nu de meerderheid blijk geeft van veel kouwatervrees om eindelijk eens iets te gaan doen om te komen tot stabiele en gemengde wijken, ben ik erg benieuwd waar het college volgende maand mee komt.
Bij de afsluiting van de “allochtonenstop” discussie heeft ze beloofd om bij de begroting met voorstellen te komen. Al met al was het een verassend debat, met voor ons een verassende uitkomst.

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Gemeenteraad

U bent hier