h

Uitkering langdurige minima

2 augustus 2003

Uitkering langdurige minima

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat
Archief

Rotterdam, 01 augustus 2003

Schriftelijke vragen aan het college van B & W

Betreft: Schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording

Geacht college,

In uw brief van 7 juli jongstleden behorende bij de raadsstukken van de raadsvergadering van 28 augustus legt u ons uit hoe u de 1,652 miljoen euro aan toeslagen voor de langdurige minima in onze stad, die u inmiddels van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ontvangen, gaat verdelen over de doelgroep. Deze brief wekt onze verbazing en ergernis op; zodoende willen wij u enige vragen stellen.

  1. Waarom wordt deze extra uitkering pas in december uitbetaald, terwijl u het bedrag van 1,652 miljoen euro in het voorjaar al heeft ontvangen van het ministerie?
  2. Bent u van plan om de getrokken rente over deze periode alsnog in december uit te betalen aan de doelgroep?
  3. Klopt het dat alleen mensen die een aanvraag in 2003 hebben gedaan in het kader van de Duurzame-gebruiksgoederenregeling in aanmerking komen voor deze extra uitkering?
  4. Waarom is dit het geval?
  5. Betekent dit werkelijk dat mensen die niet zo'n aanvraag hebben gedaan, maar wel langdurig op het bestaansminimumniveau leven, deze uitkering echt niet gaan krijgen?
  6. In uw brief worden de suppletiebedragen voor gezinnen, eenoudergezinnen en alleenstaanden genoemd; wat gebeurt er met gehuwden/samenwonenden zonder kinderen?
  7. Waarom moet de uitvoering van deze actie in vredesnaam het enorm hoge bedrag van € 400.000 kosten, wel 24 % van het totaal door het ministerie bijgedragen bedrag? Is er heel goed gekeken naar andere, goedkopere mogelijkheden om deze operatie uit te voeren?

Met vriendelijke groet, Theo Cornelissen, Fractievoorzitter SP in de gemeenteraad van Rotterdam, (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Archief

U bent hier