h

Handtekeningen tegen WVG plannen aangeboden

3 juli 2003

Handtekeningen tegen WVG plannen aangeboden

De commissie Sociale Zaken en wethouder van der Tak kregen tijdens de inspreektijd door Henk de Wildt van het SP initiatief 'Vervoer op de Juiste Maat!' te horen dat er grote verwarring was ontstaan onder de gehandicapten na het bekend maken van de voorlopige plannen met de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) zoals het afschaffen van 'het kamer tot kamer vervoer' en 'het vervoer buiten de regio'. De woordvoerder wilde nog niet ingaan op de details zolang de wethouder zijn aangepaste plannen niet op tafel heeft gelegd maar verzocht de voorgenomen maatregelen nog eens zorgvuldig te overwegen.

De duizenden handtekeningen tegen deze mensonterende plannen zijn vanmiddag door onder andere de Rotterdamse SP aan de commissie Sociale Zaken aangeboden. Uit de vele handtekeningen blijkt dat veel Rotterdammers het niet met de plannen eens zijn.

Verantwoordelijk CDA wethouder Sjaak van der Tak zal pas in september zijn nieuwe WVG plannen presenteren, de gehandicapten moeten nog even wachten op wat hun na de zomer te wachten staat.

Meer informatie:
Theo Cornelissen, Fractievoorzitter, (06 -) 20 43 01 96, E-mail
Edwin de Voigt, SP Fractiemedewerker - ma-di- wo, (010-) 4 17 33 59, E-mail

Terug naar Archief

U bent hier