h

Strandwacht Hoek van Holland laat op zich wachten

4 juni 2003

Strandwacht Hoek van Holland laat op zich wachten

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat
Archief

Rotterdam, 03 juni 2003

Schriftelijke vragen aan het college van B & W

Betreft: Schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording

Geacht College,

Tijdens de Hemelvaartsweek, toen veel mensen vakantie hadden en het erg warm was en veel Rotterdammers verkoeling zochten aan het strand en in de zee van de badplaats Hoek van Holland, was er geen strandwacht.
De strandwachten beginnen daar pas vanaf 7 juni te werken omdat deze oproepkrachten maar twaalf weken in dienst kunnen zijn voor de deelgemeente Hoek van Holland. Het strand is vrij toegankelijk, de paviljoens zijn open, de zon schijnt, alleen de strandwacht laat nog op zich wachten.

Dit brengt ons tot de volgende vragen:

  1. Hoe kan een locatie dat zich profileert als de badplaats van Rotterdam de veiligheid van zoveel Rotterdammers, waarvan veel gezinnen met kinderen, in de waagschaal leggen
  2. Vindt het college ook dat een badplaats in Rotterdam met een 3,5 kilometer lang strand dat op een topdag ongeveer 80.000 bezoekers trekt tijdens warme dagen moet beschikken over een professionele strandwacht op oproepbasis?
  3. Een professionele strandwacht beter voor de veiligheid is dan een eventuele vrijblijvende vrijwillige strandwacht zoals door de deelgemeente Hoek van Holland geopperd is?
    Dat een vrijwilligers brigade ook niet de oplossing is? (Kijk naar het tekort aan vrijwillige en gemotiveerde strandwachten in Rockanje; 2 juni op TV Rijnmond.)
  4. De professionele strandwacht van unit Hoek van Holland meer middelen moet krijgen van de deelgemeente of gemeente om een professionele strandwacht te garanderen ook buiten de twaalf weken in juni, juli en augustus? Omdat mei voortaan een warme maand is, een extra maand strandwacht bijvoorbeeld?
  5. Dat de veiligheid van mensen de prioriteit heeft in Rotterdam dus ook bij een Rotterdamse badplaats?
  6. Of wil het College dat het Hoek van Holland strand gaat lijken op het strandje van Waterlife Boulevard waar niet gezwommen mag worden?

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Archief

U bent hier