h

Oprichting Kerngroep Charlois

4 juni 2003

Oprichting Kerngroep Charlois

In de deelgemeente is er sinds 28 mei 2003 een echte kerngroep waarbij elke Charloisse SP'er zich kan aansluiten.
Tijdens een bijeenkomst in de Larenkamp hebben 20 SP-leden gesproken over wat de SP voor Charlois kan betekenen.

Eerst werd stilgestaan bij het overlijden op 3 mei van Frank Grootfaam. Frank heeft in het jaar dat hij SP-lid was veel voor de mensen van de partij betekend. Hij was niet alleen bestuurslid, maar was ook actief voor de Hulpdienst, Vervoer op Maat, liet zien dat hij het niet eens was met de oorlog in Irak en noem maar op. Frank was mede-initiatiefnemer van de kerngroep Charlois. Ging er écht voor. Wij missen hem heel erg. Zijn hart zat duidelijk aan de linker kant.

Ook wij kunnen laten zien dat onze harten links zitten. In onze directe omgeving en wereldwijd. De kernbegrippen gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit zijn de visie waar alles om draait voor de SP. Door deze begrippen niet slechts loze woorden te laten zijn, kunnen wij helpen een betere maatschappij te bouwen.

De kerngroep zal zich wat betreft vooral richten op Charlois. In deze deelgemeente komen alle maatschappelijke problemen voor, die je maar kunt bedenken. Tijdens de bijeenkomst werden o.a. jeugdwerkloosheid, allerlei problemen in de Tarwewijk en herstrukturering van Pendrecht genoemd. Van het een komt het ander. Jeugdwerklooheid kan de veiligheid in de deelgemeente nadelig beïnvloeden. Herstruktuering het beschikbaar zijn van betaalbare huurwoningen.

Er wonen aardig wat mensen binnen de deelgemeente Charlois. Zo'n 60.000. Stel, dat van al die mensen een derde deel ooit van de SP heeft gehoord, dat zijn dan 20.000 mensen. Daarvan sympatiseert dan weer een deel met of stemt op de SP. In Charlois hebben we ongeveer 185 leden, waarvan een deel actieve leden. Om de bekendheid van de mensen met de SP, het aantal sympatisanten en stemmers te vergroten. En om de problemen van Charlois onder de aandacht te brengen moeten we Charlois een tomaatrode blos geven.

Je kunt de SP zichtbaar maken door actie te voeren. Dat wil niet zeggen dat je persé met een spandoek de straat op moet. Actie betekent ook:
praten over de SP met de mensen in je omgeving;
misstanden melden aan de SP;
laten horen wanneer je denkt dat de SP ergens bij aanwezig moet zijn;
van je raam een publicatiebord maken met affiches en folders.
Voor dat laatste hoef je niet eens de deur uit.
Iedereen kan voor zichzelf bedenken welk steentje hij kan bijdragen aan het gebouw van die betere maatschappij. Alleen of samen met andere SP'ers.

Kerngroepleden: Cees Bakker, Jan Marang, Arie v.d. Lem, Henk de Wildt, Gerard Boom, Frans v.d. Wel, Jaap Oldenburger, Jacqueline Oldenburger

Adres: Teilingerstraat 21 A, 3032 AP Rotterdam
Tel. (010) 707 48 78, Fax (010-) 2 43 50 18, Email

Terug naar Archief

U bent hier