h

Rotterdam, 05 mei 2003

5 mei 2003

Rotterdam, 05 mei 2003

Tomaat Nieuws Archief Tomaat

Rotterdam, 05 mei 2003

In Memoriam

Frank Grootfaam
Bestuurslid en coördinator Hulpdienst SP vanaf 30 oktober 2002

Op 3 mei 2003 is ons zeer gewaardeerde bestuurslid Frank Grootfaam overleden. Hij werd vrijdagmorgen plotseling getroffen door een beroerte op ons partijkantoor. Gelukkig werd hij omringd door enkele kameraden die hem geweldig hebben kunnen ondersteunen. Toch bleek de beroerte fataal.

Frank stelde zich als nieuw lid voor op een ledenvergadering na de raadsverkiezingen. Hij vertelde dat hij lid geworden was vanwege onze internationale inzet. Als snel vond hij zijn plaats binnen de afdeling en trad hij toe tot het bestuur: natuurlijk wilde hij verantwoordelijkheid nemen.
Frank ging er dus vol voor. Hij voelde zich als een vis in het water bij de SP. Hier kon hij knokken voor rechtvaardigheid, voor een betere wereld. Of het nu ging om kleine of grote problemen, Frank was erbij: Op de markt met actiekaarten tegen de verhoging van de ziekenfondspremie, op de 'barricades' tegen de wapentransporten door Rotterdam, bij de enquête onder migranten. Actief binnen de Hulpdienst en het Ouderenplatform. De laatste weken is hij met duizenden actiekaarten op stap geweest, langs de verzorgingshuizen, voor een actie tegen de gemeentelijke bezuinigingsplannen op het gehandicaptenvervoer.

Dat was Frank ten voeten uit: Er zijn voor wie hem nodig had. Altijd goed gehumeurd, altijd sterk. Voor zijn naaste familie en ook al snel voor zijn 'rode' familie. Op de Teilingerstraat bracht hij alles een beetje op orde. Hij zorgde voor koffie, voor een heerlijke pan bami voor het hele vergadergezelschap of een lekker broodje voor zijn drukke voorzitter.
Hij was ook de man die nadacht, over hoe de maatschappij in elkaar zat, wat er politiek ging gebeuren, hoe processen werken, waarom mensen reageren zoals ze reageren. En dan sprak ie me weer aan: 'Ineke, ik denk dat…' Hij wikte en woog, weloverwogen maar altijd goudeerlijk, recht uit zijn hart.

Het ging Frank om de mens. De mens achter de voorzitter, de mens achter het SP-lid, de mens achter de SP-stemmer, de mens achter iedereen. Hij straalde liefde uit naar veel mensen en spande zich er graag voor in om de wereld een beetje beter te maken. Voor die ene mens in het bijzonder, voor al die mensen in het bijzonder, voor alle mensen.
De verslagenheid in de afdeling is groot. Wij nemen afscheid van een fantastische man met een groot hart.

Ineke Palm, voorzitter SP afdeling Rotterdam

Indien iemand een deelneming wil sturen kan dat naar zijn vrouw:
Roma Hope
Van Onselenstraat 18
3081 XC Rotterdam

Voor meer informatie
Theo Cornelissen, (06-) 20 43 01 96
Marco Rinkel, (010-) 4 14 12 17
of het partijkantoor (010-) 33 40 50 10

Terug naar Archief

U bent hier