h

Bomenkap Blijdorp

3 mei 2003

Bomenkap Blijdorp

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat
Archief

Rotterdam, 01 mei 2003

Betreft schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording aan het bestuur van deelgemeente Noord

Geacht bestuur,

Afgelopen dagen ben ik door verschillende bewoners uit Blijdorp benaderd over de kap op 28 april van een viertal bomen aan de Statenweg (tussen de Cleyburgstraat en de Gordelweg). Een van de bewoners had nog geen vier weken geleden contact met de deelgemeente ambtenaar vergunningen om te informeren of er kapvergunningen aangevraagd waren voor het desbetreffende gebied, in verband met de komst van het metrostation Statenweg. Hij vernam op dat moment dat er niets was aangevraagd, noch verleend was. Inmiddels is de lente aardig gevorderd en het broedseizoen van vogels in volle gang.
In het licht van het bovenstaande heeft de SP deelraadsfractie de volgende vragen.

  1. Weet het bestuur van de kap van de genoemde bomen, en heeft zij hier toestemming voor gegeven?
  2. Zo ja, is het verlenen van de vergunning als hoort gepubliceerd op de deelgemeente pagina en de beroep- en bezwaarprocedure correct en volledig doorlopen?
  3. Mochten de bomen wel gekapt worden tijdens het broedseizoen?
  4. Heeft u overwogen - omdat u weet dat er veel bewoners begaan zijn met de ontwikkelingen rondom de Statenweg en vrezen voor het welzijn van de bomen - ook de omwonenden met een huis-aan-huisbrief om de hoogte hierover te stellen?
  5. Bij de informatieavond voor de bewoners van Blijdorp over Randstadrail werd er verzekerd dat er geen bomen gekapt of gerooid zouden worden (met uitzondering van de bomen tussen Stadhoudersweg en Van der Meydestraat). Kunt u bevestigen dat de kap van de bomen noch direct, noch indirect (tijdelijke parkeerplaats voor bewoners) met de komst van het metrostation te maken heeft?
  6. Zo ja, kunt u de reden voor deze kap melden?

In afwachting van uw antwoorden,

Mathijs Spaas, Deelraadslid SP

Terug naar Archief

U bent hier