h

Voorstel Raadsonderzoek Boijmans van Beuningen

3 maart 2003

Voorstel Raadsonderzoek Boijmans van Beuningen

Aan de voorzitter van de gemeenteraad
Cc: alle leden van de gemeenteraad

Raadsonderzoek Boijmans

De SP-fractie stelt de voorzitter van de raad voor een onderzoek -zoals wettelijk neergelegd in artikelen 155a tot en met 155f van de Gemeentewet- in te stellen naar het door het college gevoerde beleid van de afgelopen jaren rond de verbouwing, het personeelsbeleid, de verantwoording van de tentoonstellingen en de collectieregistratie van museum Boijmans van Beuningen.

Het lijkt ons goed om met het oog op de toekomst van dit belangrijke en mooie museum eerst inzicht te krijgen in de problemen uit het verleden. Nu de nieuwbouw bijna is opgeleverd en er per 1 mei een vacature is voor een nieuwe directeur cq 'hoofd van dienst' is het zaak dat het museum met een schone lei kan beginnen en alle eventuele zaken uit het verleden zijn rechtgetrokken, zowel in financiële als in organisatorische zin.

Een eerste stap zal zijn het instellen van een commissie die het onderzoek gaat voorbereiden. Deze voorbereidingscommissie zal zich bezig houden met de vraag welke onderzoeksmethode de meest bruikbare informatie oplevert; welke onderzoeksvragen onder meer nodig zijn en binnen welke organisatorische randvoorwaarden dit moet gebeuren.

We willen u vragen zorg te dragen voor spoedige agendering.

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Zie ook: het persbericht

Terug naar Archief

U bent hier