h

Dichters Voor Vrede van Zadkine tot Erasmus

21 maart 2003

Dichters Voor Vrede van Zadkine tot Erasmus

Naar aanleiding van een bijeenkomst van Rotterdamse dichters op vrijdagmiddag 14 maart in het Stadhuis van Rotterdam zijn de Dichters Voor Vrede ontstaan, een initiatief van de SP en de Stadspartij

Vrijdagmiddag hebben de Dichters Voor Vrede zich gepresenteerd met lezingen bij het beeld van Zadkine en later bij het Erasmus beeld. Een symbolische daad. Het beeld van Zadkine staat voor oorlog en het bombardement en Erasmus staat voor het woord, de verlichting, kortom de vrede.
Theo Cornelissen temidden van de dichters voor vrede

Aanwezig waren de dichters Salah Hassan, Einar Been (met een liedje), Hester Knibbe, Jana Beranová, jeRoen Naaktgeboren, Pero Senda, Rien Vroegindeweij, Youetta de Jager, Joz Knoop, Joop v/d Bos, Peter de Groot, Manuel Kneepkens, Jan Oudenaarden, Cor de Back, Mahjoub Benmoussa, Ger van Wijck, Wim Keursten en Juan Heinsohn droegen hun gedichten voor. Edwin de Voigt, coördinator van de Dichters Voor Vrede en tevens cabaretier presenteerde de manifestaties. Ook SP fractievoorzitter Theo Cornelissen was aanwezig. De sfeer was goed en de toon was gezet. Ze sloten de vrede en dichtten de oorlog.

Het liedje dat ter hore werd gebracht was de aangepaste versie van het Vietnam anti-oorlogsliedje van Country Joe; Don't ask me, I don't give a damn, we're gonna hit Saddam.

De eerst volgende manifestatie is ook op 21 maart om 21.30 in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Na de prijsuitreiking van de Dunya Poezieprijs met o.a. Gerrit Komrij zullen de Dichters Voor Vrede de programmering voortzetten met lezingen van onder andere Ali Albazzas, Jana Beranová, Edita Hasovic, jeRoen Naaktgeboren, Peter de Groot, Michiel Kempen, Rien Vroegindeweij en Nesan Erdogan.

De Dichters Voor Vrede zullen zich hoorbaar maken met nog meer voordrachten op verschillende manifestaties om zo het woord als wapen tegen de oorlog te gebruiken. Ook willen de Dichters Voor Vrede collegadichters in andere steden oproepen met soortgelijke initiatieven van start te gaan en om 22 maart in Amsterdam op de Dam te verzamelen voor de landelijke demonstratie tegen de oorlog.

Informatie:
Edwin de Voigt (coördinatie Dichters Voor Vrede)
ma-di-wo, SP fractie tel: (010-) 41 733 59,
E-mail

Theo Cornelissen, Fractievoorzitter SP, (06-) 20 43 01 96,
E-mail

Zie ook:
persbericht 19-03-2003

persbericht 14-03-2003

gedichten tegen oorlog

Terug naar Archief

U bent hier