h

Betreft: Reiniging zij- en achtergevels Stadhuis

3 maart 2003

Betreft: Reiniging zij- en achtergevels Stadhuis

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat
Archief

Rotterdam, 3 maart 2003

Schriftelijke vragen aan het college van B & W

Geacht college,

Jaren geleden (medio 1999) is begonnen met het schoonmaken van de buitengevels van ons mooie Stadhuis met behulp van lasertechniek. Na de perikelen rond Laserclean, het bedrijf dat de voorgevel heeft gereinigd, is het bedrijf Architectus nu aan de slag. In de raadsvergadering van 13 juni 2002 is vastgesteld dat het reinigen van de gevels afgemaakt zou gaan worden door middel van lasertechniek. Dit brengt ons tot de volgende vragen:

  1. Aan de raad is verteld dat alleen met behulp van lasertechniek de gevels gereinigd kunnen worden zonder de gevels blijvend te beschadigen. Hoe is het dan mogelijk dat men nu de zijgevel van het Stadhuis aan het zandstralen is?
  2. Bij wie ligt de controle op deze werkzaamheden?
  3. Bent u op de hoogte van het enorme prijsverschil tussen zandstralen en laserreiniging? Zandstralen is een zeer goedkope methode, laserreiniging is een uiterst kostbare methode. Op basis van welke methode wordt de aannemer momenteel betaald?
  4. Kan de raad ook spoedig inzicht krijgen in de meest actuele offerte, de meest actuele kostenraming en de meest actuele tijdsplanning van de gevelreiniging.

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Archief

U bent hier