h

SPXmas kerstborrel 2002

14 december 2002

SPXmas kerstborrel 2002

Tomaat Nieuws Archief Tomaat

Zaterdag 14-12-2002

Hapjes, drankjes, goed gezelschap en muziek van Bertus en de Jetsetters.

Bertus en de JetSettersBertus en de JetSetters

Dat waren de ingredienten voor een gezellige middag aan de Vijverhofstraat. De SP-afdeling Rotterdam organiseerde daar op 14 december haar kerstborrel. Om elkaar ook eens op een andere manier te ontmoeten dan tijdens vergaderingen, om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om het over de verkiezingscampagne te hebben die ons te wachten staat. Met ruim zestig mensen was het gezellig druk.
De muziek van Bertus en de Jetsetters zorgde in de zaal voor een muzikale omlijsting met goed sfeertje met bluesy nummers en gezellige - Rotterdamse - meezingers.

Bertus

Voorzitter van de afdeling, Ineke Palm, keek terug op een politiek woelig jaar, waarin is afgerekend met de arrogantie van Paars. De SP maakt een ongekende groei door, in ledental, maar ook in de opinipeilingen. Veel mensen hebben blijkbaar genoeg van een samenleving van ieder voor zich. Want hoe kan het dat we een debat voeren over individuele normen en waarden terwijl de kloof tussen armen en rijken groeit, publieke voorzieningen steeds slechter worden (maar toch steeds duurder!), de overheid de mensen die het toch al niet gemakkelijk hebben in de kou laat staan? De SP noemt dat geen 'beschaving'en het wordt dus tijd dat de overheid het voorbeeld geeft.
De SP wil hier graag het voortouw in nemen en dus wenste Ineke tot slot iedereen een 2003 vol hoop, schoonheid, troost, collectieve strijd en dromen die gerealiseerd worden.
De middag werd besloten met een column, uitgesproken door SP-fractiemedewerker Edwin van Voigt. SP-voorman Jan Marijnissen parafraserend stelde hij dat 'erremoei elemaol nie gezellig is'.
…en zo is 't maar net.

hieronder nog een kleine foto-impressie

publiek aan tafel

publiek staand

de jeugd

Zie ook: Toespraak Ineke Palm

en Column Edwin de Voigt

Terug naar Archief

U bent hier