h

Nieuwe Wisseltrofee: De Gedeukte Oliespuit

14 december 2002

Nieuwe Wisseltrofee: De Gedeukte Oliespuit

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 14-12-2002

Deelgemeente Noord - SP-raadslid Mathijs Spaas heeft tijdens de tweede termijn van de behandeling van de begroting voor 2003 een nieuwe wisseltrofee in het leven geroepen: De Gedeukte Oliespuit. Eerste winnaar van De Gedeukte Oliespuit is dagelijks bestuurder Carla Zonneveld.

Het was een nek-aan-nek-race. Op de zesde plaats eindigden alle deelraadsleden die ondanks de zware bezuinigingen zichzelf wél 50.000 euro fractieondersteuning toebedachten.
Op de vijfde plaats alweer alle deelraadleden die liever 450.000 euro steken in een nieuw deelgemeentekantoor dan in groenonderhoud, welzijn en wegenonderhoud.
De vierde plaats wordt bezet door DB'er Harika en commissievoorzitter vd Meer wegens het traineren van een hoorzitting over de wijkserviceteams.
DB'ers vd Donk en (alweer) Harika die het nalieten om een fatsoenlijk gesprek aan te gaan met Stichting Wijkhuis Oude Noorden alvorens deze de nek om te draaien verdienen een derde plek; Met stip op twee staat Esso die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet neemt door te staan op een benzinestation in het toch al door zware luchtverontreiniging geteisterde Liskwartier, Carla Zonneveld was toch de onbetwiste winnaar. Ze had op 12 september toegezegd openheid van zaken te geven betreffende de stand van zaken van het toekomstige Essostation aan de Gordelweg. 19 September weigerde ze het onderwerp te bespreken tijdens een bewonersbijeenkomst in Humanitas-Bergweg, op 3 oktober gaf ze niet thuis, 21 november: 'sorry', en twaalf december had ze nog steeds niets te melden. Mathijs Spaas ziet dit als het niet serieus nemen van participerende bewoners, en het schofferen van een democratisch verkozen volksvertegenwoordiger. Voor het uitreiken van De Gedeukte Oliespuit aan mvr Zonneveld overhandigde hij deelgemeentevoorzitter Andries van der Wal een brief waarin hij een beroep doet op de Wet Openbaarheid van Bestuur en het gehele dossier aangaande Esso-Gordelweg opeist. Van der Wal weigerde deze brief aan te nemen (moet ingeboekt worden..) waarmee vd Wal nu reeds als grote kanshebber voor de Gedeukte Oliespuit 2003 kan worden gezien…..

Meer informatie: Mathijs Spaas, SP-raadslid deelgemeente Noord, (010-) 243 55 41 of (06-) 20 5094 49

Zie ook: WOB brief Esso station Gordelweg
en Moties begroting 2003 2e termijn

Terug naar Archief

U bent hier