h

De strippenkaart is vol

18 december 2002

De strippenkaart is vol

Tomaat Nieuws Archief Tomaat

Rotterdam, 18 december 2002

Vanmiddag om 15:00 uur zijn in de Raadskamer op het stadhuis te Rotterdam de handtekeningen van de actie tegen de herzonering van het openbaar vervoer en een volle strippenkaart aangeboden aan burgemeester Opstelten.

aanbieden handtekeningen

Hieronder volgt de tekst van de petitie uitgesproken door Theo Cornelissen, SP gemeenteraadslid.

Voorzitter: Goed dat ik in de gelegenheid wordt gesteld om nog even het woord tot U te richten.

Meteen na het bekend worden van de plannen van het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio zijn de SP-afdelingen in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam gestart met een handtekeningenactie tegen deze onzalige plannen.

Onder het motto "De strippenkaart is vol" sluit de SP de actie tegen de herzonering vandaag af.
In alle drie de gemeentes, maar ook in Capelle aan den IJssel is de actie door de reizigers warm ontvangen. Duizenden hebben met hun handtekening ook aangegeven dat ze een prijsverhoging door herzonering absoluut niet zien zitten. Veel reizigers klaagden over de slechte service en vooral ook over de vele zwartrijders, waar de goedwillende betalers nu onder lijden.
Ook in een gesprek met de COSBO, de koepelorganisatie van de ouderenbonden in de regio, bleek dat veel ouderen afhankelijk zijn van een goed en betaalbaar openbaar vervoer. Zij worden nu opnieuw op achterstand gezet.
Voorzitter: de SP wil dat de overheid het openbaar vervoer bevordert. Dat is hard nodig om de grote mobiliteitsproblemen in de regio op te lossen.
U hebt waarschijnlijk al kennis genomen van de negatieve adviezen van de gemeenteraden van Vlaardingen, Schiedam en Capelle. Van de deelraden van Delfshaven, Kralingen-Crooswijk, Alexanderpolder en Noord, van het reizigersplatform, van Rover enz.
Hier willen we graag de hartekreet van vele duizenden gebruikers van het openbaar vervoer in de regio aan toevoegen.
Als het voorstel van het Dagelijks Bestuur wordt overgenomen betekent dat dat de reizigers meer moeten stempelen en dus sneller een volle strippenkaart zullen hebben. Veel reizigers hebben ons laten weten dat voor hen de MAAT vol is, als symbool daarvoor wil ik U hierbij een volle strippenkaart en vele duizenden handtekeningen aanbieden. Dat doe ik samen met Geertje Boekhoudt, lid van de deelgemeenteraad van Alexanderpolder.
Bedankt voor uw aandacht, en U allen wil ik veel wijsheid toewensen bij de besluitvorming later deze middag.

Zie ook: het persbericht

Terug naar Archief

U bent hier