h

De strippenkaart is vol

17 december 2002

De strippenkaart is vol

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 17 december 2002

De Regioraad van de Stadsregio Rotterdam neemt woensdag 18 december om 15.00 uur duizenden handtekeningen, tegen de herzonering van het openbaar vervoer in en om Rotterdam, in ontvangst.

Onder het motto "De strippenkaart is vol" sluit de SP de actie tegen de herzonering af waarbij duizenden handtekeningen van reizigers zijn opgehaald.

Het openbaar vervoer in en rond Rotterdam moet meer geld gaan opbrengen door middel van zoneverkleining en extra zones, dat betekent dat reizigers meer moeten stempelen en dus sneller een volle strippenkaart zullen hebben. Stadsregio Rotterdam wil de zonering aanpassen met ingang van juli 2003. Het besluit wordt 18 december in de Regioraad genomen.

Het argument van de Stadsregio en de RET, dat er door de herzonering extra geld vrij komt voor regionaal vervoer en de Benelux lijn, vindt de SP onzin want deze worden betaald door subsidies uit Den Haag en de gemeenten. De terugkeer van de conducteur op de tram en de aanwezigheid van tourniquets zouden zichzelf kunnen terugverdienen door het bestrijden van zwartrijden.

Het Rotterdamse SP gemeenteraadslid Theo Cornelissen zal aanstaande woensdag om 15.00 in de Raadskamer de handtekeningen, verzameld door de actievoerders van de SP in de regio Rijnmond, overhandigen aan burgemeester Opstelten. Er zal een petitie worden voorgelezen. Ook wordt de Regioraad een "volle strippenkaart" aangeboden om aan te tonen dat de maat van de reizigers vol is.

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail
Jorick Haan (06-) 17 04 07 91,
Rieks Weerman (06-) 1 2 78 22 26, E-mail

Zie ook: Zone Actie

Lees ook: SP-Kamerlid in actie tegen herindeling OV-zones en het artikel van het Rotterdams Dagblad

Terug naar Archief

U bent hier