h

Zone Actie

30 november 2002

Zone Actie

SP'ers halen handtekeningen op tegen zoneverkleining

Zaterdag 30 November namen actievoerders uit Rotterdam en Schiedam de metro om nog extra handtekeningen op te halen tegen de herindeling van de zones van het openbaar vervoer in de regio Rijnmond. De SP in de regio verzamelde eerder al vele duizenden handtekeningen van reizigers. Op het programma stond dat SP-kamerlid Arda Gerkens de gelederen zou versterken, maar helaas moest zij door ziekte verstek laten gaan.

Het openbaar vervoer in en rond Rotterdam moet meer geld gaan opbrengen. Stadsregio Rotterdam wil de zonering aanpassen met ingang van 1 juli 2003.
Volgens het voorstel worden de zones Rotterdam-Centrum, Rotterdam-Oost, Capelle-Noord, Schiedam en Vlaardingen verkleind. Aan de Oostkant van Rotterdam en in Vlaardingen-Noord en Schiedam-Noord komen er nieuwe zones bij. Dat betekent dat de reizigers naar Rotterdam-Centrum extra moeten stempelen.

De metrotocht voerde van Alexander naar Schiedam. Niet alleen in de metro werden handtekeningen opgehaald, maar ook tijdens de tussenstops die de actievoerders maakten.

Op 18 December neemt de Stadsregio Rotterdam een besluit over de herindeling. De SP zal de petitie aan de Regioraad aanbieden.

Zie ook: RET weert vergeefs actievoerende SP'ers
en Alternatief zoneplan OV kansloos


Terug naar Actie

U bent hier