h

SP-Feijenoord:Trapveldjes op slooplocaties

10 juli 2002

SP-Feijenoord:Trapveldjes op slooplocaties

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

10 juli 2002

In de deelraadsvergadering van donderdag 11 juli zal de SP-fractie Feijenoord een initiatiefvoorstel indienen om trapveljes aan te leggen op braakliggende grond.
De reden is simpel: Er zijn te weinig terreinen en veldjes waar jongeren een balletje kunnen trappen zonder overlast te veroorzaken. Tegelijkertijd komen er wel steeds meer braakliggende stukken grond bij omdat veel, soms al jaren dichtgetimmerde, slooppanden tegen de vlakte gaan.

Het plan zelf is eenvoudig en goedkoop. Het neerleggen van 200m2 (10x20m.) betonplaat op een zandbed kost niet zoveel. Als dan in een later stadium gebouwd gaat worden op de plaats waar het trapveldje ligt, zijn de platen eenvoudig weg te halen en ergens anders neer te leggen. Juist dit hergebruik maakt dat de kosten laag zijn.

Het plan is met name in Vreewijk, waar bijna helemaal geen trapveldjes zijn, met groot enthousiasme begroet door de jongeren. Een ander groot voordeel van dit plan is het gebruik van de open plekken waar nog geen invulling aan is gegeven. Gebeurt daar niks mee dan is de ervaring dat deze al snel 'omgetoverd'' worden in zanderige vuilnisbelten.

Zie ook: Initiatiefvoorstel Trapveldjes

Terug naar Archief

U bent hier