h

Roltrap Actie

17 juli 2002

Roltrap Actie

Roltrappen moeten rollen!

RET BELOOFT BETERSCHAP AAN SP-OUDEREN ROTTERDAM

Het pas opgerichte Rotterdamse ouderenplatform van de SP heeft met succes actie gevoerd bij de kapotte roltrap aan metrostation de Slinge. Vervoersbedrijf, de RET (Rotterdamse Electrische Trammaatschappij), vertegenwoordigt door chef Henk van Grondelle, garandeerde dat de trap binnen een week weer zal rollen. Hetzelfde geldt voor de niet-funcionerende roltrappen bij metrostations Dijkzigt, Eendrachtsplein en Oostplein.

Actie grijze roodstaarten Op dinsdagmorgen 16 juli 2002 hadden vijftien 'grijze roodstaarten' in korte tijd ruim 500 handtekeningen opgehaald als protest tegen niet functionende roltrappen. Vooral voor ouderen en mensen met een handicap maar ook voor moeders met kinderen wordt de toegang tot het metrostation hierdoor moeilijk zo niet onmogelijk gemaakt. De protesthandtekeningen werden grif gezet door oude en jonge reizigers die zich ook al weken stoorden aan de kapotte roltrap. De huurderscommissie van de nabijgelegen Zuiderparkflat (ouderenwoningen) kwam haar steun betuigen en hielp spontaan mee handtekeningen ophalen.

Het ouderenplatform had directeur Clayden uitgenodigd om tekst en uitleg te geven waarom de roltrap al meer dan zes weken niet functioneerde. Deze had chef elektrische installaties Henk van Grondelle gestuurd wiens uitleg simpel maar onbevredigend was. Het gaat bij de Slinge om een oude roltrap waarvan de onderdelen niet meer gemaakt worden. Hij beloofde wel dat de roltrap het binnen een week weer zou doen. Het ouderenplatform is blij met de overwinning maar vertrouwt het pas als de trap ook echt weer rolt. Als dat over een week niet het geval is, volgt hardere actie. De huurderscommissie van de Zuiderparkflat heeft al toegezegd dan mee te doen.

De 'grijze roodstaarten'zullen de komende maanden alle roltrappen bij de Rotterdamse metrostations blijven controleren. Indien een roltrap te lang is uitgeschakeld zullen ze opnieuw in actie komen.
Immers iedereen, ook ouderen en mensen met een handicap hebben recht op goede toegang tot het openbaar vervoer.

Zie ook: De reportage van TV Rijnmond (realplayer)

Zie ook: Oproep Roltrap-actie

Terug naar Actie

 

U bent hier