h

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord Brabantsestraat 16 3074 RS Rotterdam

13 juni 2002

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord Brabantsestraat 16 3074 RS Rotterdam

Tomaat Schriftelijke vragen Archief Tomaat

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord
Brabantsestraat 16
3074 RS Rotterdam

Rotterdam, 13 Juni 2002

Betreft: vragen ter schriftelijke beantwoording, n.a.v. de publicatie van de huis-aan-huis te verspreiden folders met uitleg over de wijkjaarplannen.

Geacht DB,
Tijdens de behandeling van agendapunt 10 van de deelraadsvergadering dd. 30 mei jl., voortgezet 5 juni jl., heeft de SP-fractie een amendement ingediend (D) om een publicatie uit te laten gaan naar elk woonadres in de deelgemeente. In deze door ons voorgestelde publicatie kon dan allerlei informatie worden opgenomen over de wijkgerichte commissie's, uitleg gegeven worden over de APV ('huisregels'), etc.
De belangrijkste tegenargumenten die werden opgeworpen door het DB waren twijfels over de effectiviteit van huis-aan-huis publicaties door de deelgemeente ('die worden toch niet gelezen') en de mogelijk hoge kosten. Ook werd er niet ingestemd met het feit dat het bedrag variabel moest zijn (weliswaar voorzien van een plafond), omdat eerst uitgezocht moest worden wat de meest effectieve manier van publiceren en distribueren was. Deze door het DB opgeworpen argumenten werden overgenomen door een meerderheid van de raad, als zijnde geldig.

Wat schetst onze verbazing, toen we enkele dagen later geconfronteerd werden met proefexemplaren van een huis-aan-huis te verspreiden dubbele folder (een algemene en een wijkspecifieke), waarin uitleg gegeven wordt over de wijkjaarplannen, gekoppeld aan een uitnodiging voor voorlichtingsbijeenkomsten.
Over bovenstaande heeft de SP-fractie dan ook de volgende vragen:

1. Is er onderzoek gedaan naar de te verwachten effectiviteit van de te verspreiden folders over de wijkjaarplannen 2002?

2. Zo ja, wat is dan de te verwachten respons?

3. Wat zijn de totale kosten verbonden aan het produceren en verspreiden van deze dubbele folder in de gehele deelgemeente?

4. Komen deze kosten geheel of slechts gedeeltelijk ten laste van de deelgemeente?

5. Wegen deze kosten op tegen de te verwachten effectiviteit en respons?

6. Waarom is er niet van de gelegenheid gebruikt gemaakt de gebiedsgerichte cie's voor te stellen en de vergaderdata en contactadressen van deze cie's te vermelden?

7. Is te verwachten dat deze publicatie in de toekomst jaarlijks zal worden verspreid bij de publicatie van de wijkjaarplannen?

Hoogachtend, Quintijn Rijsdijk, fractievoorzitter SP-Feijenoord.

Terug naar Archief

U bent hier