h

Inleiding bij de schriftelijke vragen over het Metropolis festival.

16 mei 2002

Inleiding bij de schriftelijke vragen over het Metropolis festival.

Tomaat Schriftelijke vragen Archief Tomaat

Inleiding bij de schriftelijke vragen over het Metropolis festival.

Mijnheer de Voorzitter, mijn stem is gebroken, niet vanwege een feest op onze overwinning van gisteravond. Nee gisteren hebben in feite alle partijen verloren door de bizarre omstandigheden waaronder het feest van de democratie, de vrije verkiezingen, moesten plaatsvinden. Zo kort na de laffe moord op Pim Fortuijn en de tragische dood van Ab Harrewijn.
Nee MdV mijn stem is gebroken door een stevige keelontsteking en ik zal proberen zoveel mogelijk mijn mond te houden.

De vragen spreken voor zich, maar ter toelichting wil ik hier nog wel opmerken dat:

· Als het vorig jaar mogelijk was de Wednesdaynightskating te redden
· Als het vorig jaar mogelijk was het CHIO te redden
· Als het vorig jaar mogelijk was het Gergiev-festival te redden
· Als het vorig jaar mogelijk was twee jazzfestivals te redden
Dan moet het toch zeker mogelijk zijn dit belangrijke popfestival voor jongeren te redden, dat dankzij de inzet van vele tientallen vrijwilligers al jaren een succes is. Mijns inziens hoeft dat niet erg veel geld te kosten, in ieder geval weinig meer dan er toch al op de begroting van Rotterdam Festivals voor was uitgetrokken. Daarom graag antwoord op de gestelde vragen.

De vragen zelf:

Aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam
Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Rotterdam, 16 mei 2002

Betreft: schriftelijke vragen ter mondelinge beantwoording in de raadsvergadering van 16 mei 2002 aangaande het Metropolisfestival

Geacht college,
U zult ongetwijfeld op de hoogte zijn van de problemen bij het Metropolisfestival, dat gepland stond voor zondag 7 juli aanstaande in het Zuiderpark.
Hierover heeft mijn fractie de volgende vragen:

1. Is het college op de hoogte van de problemen bij het Metropolisfestival?

2. Is het college het met de SP eens dat dit festival al vele jaren een belangrijke bijdrage levert aan de jongerencultuur, in het bijzonder op Rotterdam Zuid?

3. Is het college het met de SP eens dat dit komt door de formule van 'gratis openlucht festival voor alle bezoekers'; 'een podium voor nieuwe veelbelovende popgroepen'; 'gericht op de vele tienduizenden jongeren in de Rotterdamse regio'. ?

4. Is het college het met de SP eens dat het niet doorgaan van dit festival een verlies betekent voor het cultuuraanbod en het cultuurbereik in Rotterdam?

5. Is het college het met de SP eens dat het waard is om een uiterste poging te doen dit festival te redden voor Rotterdam, door te bekijken of het in een aangepaste vorm alsnog plaats kan vinden in september in plaats van de geplande zondag 7 juli?

6. Wil het college de SP de toezegging doen dat deze kwestie als eerste wordt voorgedragen voor de agenda van de nieuwe commissie Cultuur en Sport, zodat het daar besproken kan worden en er een reddingsvoorstel aan de gemeenteraad van 30 mei kan worden voorgelegd?

Met vriendelijke groet, Theo Cornelissen, fractievoorzitter gemeenteraadsfractie SP
Teilingerstraat 11-E
3032 AN Rotterdam
(010) 466 80 92, (06) 20 43 01 96 of E-mail

Zie ook: Reactie namens bestuur Metropolis

Terug naar Archief

U bent hier