h

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord Brabantsestraat 16 3074RS Rotterdam

31 mei 2002

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord Brabantsestraat 16 3074RS Rotterdam

Tomaat Schriftelijke vragen Archief Tomaat

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord
Brabantsestraat 16
3074RS Rotterdam

Rotterdam, 31 mei 2002

Betreft: vragen n.a.v de antwoorden van het DB op schriftelijke vragen over slooppanden Beijerlandselaan (Hillesluiszijde)

Geacht DB,
Naar aanleiding van de beantwoording (dd.22-5) van de door ons ingediende vragen (dd.4-5), heb ik in de raadsvergadering van 30 mei jl. toegezegd, de nieuwe vragen die de gegeven antwoorden opriepen bij onze fractie, schriftelijk in te dienen. Dit omdat deze vragen, volgens de voorzitter, niet staande de vergadering beantwoord konden worden.

Na enig beraad in de SP fractie hebben wij besloten het te laten bij twee voor ons belangrijke vragen in deze zaak.
Als het bij de nog aanwezige ondernemingen in het onderhavige sloopblok uitdraait op een onteigeningsprocedure, kan de zaak nog zeer lang worden gerekt. Iets wat ons als gemeenschap uiteindelijk ook zeer veel geld kan gaan kosten, en zeker sociale onrust oplevert. Reken maar na: het telkenmale opruimen van de ontstane vervuiling in de omgeving, politie inzet, brandweer inzet, winkels die zich niet meer willen vestigen in de directe omgeving van het blok, mensen die daar niet meer in de buurt willen wonen en ga zo maar door.

Nu staat de SP niet bekend om haar gulheid ten opzichte van marktpartijen, en dat willen we vooral zo houden.
Maar is het in het licht van de nu ontstane situatie, mede het gevolg van de inadequate voorbereiding van het onteigeningsproces door gemeentelijke en semi-overheid diensten, niet uiteindelijk maatschappelijk (sociaal EN economisch) goedkoper de eigenaar van het café te geven wat hij vraagt, zodat het blok zeer snel plat kan?
En is het in de toekomst niet verstandiger, in vergelijkbare situaties eerst de commerciële ondernemingen te laten vertrekken, voordat de woonhuizen leeg komen te staan?

Met vriendelijke groeten, Quintijn Rijsdijk, fractievoorzitter SP-Feijenoord.

Zie ook:Sloopblok Beijerlandselaan levensgevaarlijk

Terug naar Archief

U bent hier