h

Speculanten gespekt

2 maart 2002

Speculanten gespekt

Donderdag 28-2-2002

Donderdag avond om 23.30 aan het slot van de laatste raadsvergadering die 's ochtends om 10 uur was begonnen en meer dan 49 punten telde, werd nog even 84,3 miljoen Euro uitgegeven.
Voor de aankoop van het zogenaamde Baristerrein achter Heyplaat. Iedereen was het er over eens dat dit terrein als haventerrein twee keer te duur is, en dat we dus in feite zeker 40 miljoen Euro teveel uitgeven. Bovendien kunnen en mogen we er tot 2010 niks mee doen en hebben we misschien vanaf 2015 een bestemming voor dit terrein.
Ondertussen zal de boekwaarde door renteverliezen en bodemsanering oplopen tot boven de 100 miljoen euro. En dan kun je het alleen nog maar met villa's weer rendabel maken.

De SP vindt dit zonde van het geld.
Geld dat we hard nodig hebben om te investeren in de sociale infrastructuur van onze stad, in onderwijshuisvesting bijvoorbeeld. In spreiding van kennis, inkomen en macht over heel Rotterdam en onder alle Rotterdammers. Spreiding van deelname aan het culturele leven bijvoorbeeld. Rotterdam is 1 stad met vele culturen. Rotterdam is nog lang niet af en daar is ook veel geld voor nodig.
Het getuigt van laksheid en lafheid om nu dat geld in onbruikbare grond te stoppen en daarmee je kop in het zand te steken voor de sociale problemen van ons mooie Rotterdam.

Theo Cornelissen, E-mail

Dit artikel verscheen eerder in het Rotterdamse stadsdebat

Terug naar Opinie

 

U bent hier