h

SP-fractieleider Theo Cornelissen 'steelt' bus Fortuyn

5 maart 2002

SP-fractieleider Theo Cornelissen 'steelt' bus Fortuyn

Campagne bus van PimmetjeSP-fractievoorzitter (en lijsttrekker) Theo Cornelissen is dinsdagmiddag gearresteerd wegens diefstal van een verkiezingsbusje van grote rivaal Leefbaar Rotterdam, de partij van Pim Fortuyn.
Dit gebeurde tijdens een demonstratie van dak- en thuislozen met dominee Visser van de Pauluskerk, Nora Storm van de Junkiebond en de Internationale Socialisten voor het stadhuis.
Aan de andere zijde van de Coolsingel wekte het propagandabusje van Leefbaar Rotterdam de woede van Cornelissen. Die besloot na wat heen en weer gepraat de geluidswagen dan maar zelf uit het zicht te rijden.
De dak- en thuislozen en de andere actievoerders zongen direct daarna: 'Theo bedankt, Theo bedankt, Theo, Theo, Theo bedankt!'.

De politie heeft Theo Cornelissen als een 'draaideurcrimineel' behandeld: na een half uurtje op het bureau stond hij weer buiten.

Abusievelijk stond hier vermeld dat er aangifte was gedaan. Dit is niet het geval.

Aanvulling 6-3-2002:

Felicitaties en bloemen voor Theo Cornelissen

Theo Cornelissen, lijsttrekker van de SP in Rotterdam, heeft vele steunbetuigingen, felicitaties en zelfs bloemen ontvangen voor zijn doortastende optreden bij een demonstratie van dak- en thuislozen.
Cornelissen was dinsdag, samen met collega-raadslid Ineke Palm, aanwezig bij een demonstratie van dak- en thuislozen voor het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel. De groep, onder aanvoering van dominee Hans Visser en Nora Storms, was naar het stadhuis getrokken om te protesteren tegen het politieke gebrek aan aandacht voor de dak- en thuislozen.
Recht tegenover het stadhuis verstoorde een geluidswagen van Leefbaar Rotterdam de demonstratie met harde muziek en denigrerende teksten. Tot driemaal toe deed Cornelissen het verzoek aan de Fortuyn-aanhangers om een eind verderop te gaan staan en wat respect te tonen. Toen hier geen gehoor aan werd gegeven, besloot de SP-lijsttrekker tot een doortastende en al even opmerkelijke actie; terwijl de woordvoerder van LR geïnterviewd werd door TVRijnmond stapte Cornelissen in de bus en reed er mee weg. Na een korte achtervolging werd Theo Cornelissen door de Rotterdamse politie tot stoppen gedwongen en voor een kort bezoek aan het politiebureau meegenomen.
Nog voor het einde van de demonstratie was Cornelissen al weer op de Coolsingel aanwezig om de eerste felicitaties voor zijn actie in ontvangst te nemen. Voor Leefbaar Rotterdam waren de druiven extra zuur omdat zij van de politie geen toestemming meer kregen om opnieuw voor het stadhuis te gaan staan. Het nieuws van de actie zorgde voor groot enthousiasme bij de aanwezigen voor het stadhuis.
Binnen een uur ontving de SP-gemeenteraadsfractie meer dan 30 telefonische steunbetuigingen. Daags na de succesvolle actie bleven de felicitaties bij de fractie binnen stromen.

Zie ook: Reacties op deze actie!

Terug naar Archief

U bent hier