h

Open brief aan dit college rotterdam, 28 februari 2002

1 maart 2002

Open brief aan dit college rotterdam, 28 februari 2002

Tomaat Nieuws ArchiefTomaat

OPEN BRIEF AAN DIT COLLEGE ROTTERDAM,
28 FEBRUARI 2002

Beste mensen, In de commissie VVSR van 7 februari werd het bedrijfsplan RET 2002-2006 behandeld.
Dit zou vervolgens op 28 februari in de raad worden vastgesteld.
Tot onze verbazing staat het niet voor vandaag op de agenda, terwijl een groot deel van de Rotterdamse bevolking zich zorgen maakt over de toekomst van ons openbaar vervoer bedrijf.
Wordt de RET geprivatiseerd of niet? Wordt het een NV of niet? Dat heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering en daarmee de service aan de reizigers.
In Amsterdam heeft de raad wel de moed gehad om zich in december uit te spreken voor een NV. Weliswaar een verkeerde beslissing, maar dat geeft de burgers de mogelijkheid om die beslissing via een referendum terug te draaien en om hierover haar afkeuring uit te spreken tijdens de raadsverkiezingen van 6 maart.
Kortom, wat is de reden van het niet opvoeren op de agenda? Is dit college bang hierover verantwoording af te leggen? Waarom mag de gemeenteraad van Rotterdam zich niet uitspreken tegen privatisering van de RET?
Al met al wil ik namens de SP-fractie grote teleurstelling uitspreken over uw agendabeleid en verwacht ik dat U deze kwestie wel op zeer korte termijn aan de nieuwe gemeenteraad zult voorleggen.

Met vriendelijke groet, Theo Cornelissen
Fractievoorzitter SP
Teilingerstraat 11-E
3032 AN Rotterdam
Telefoon: (010-) 4668092, (06) 20430196 of E-mail

Terug naar Archief

U bent hier