h

Sp in actie voor sociale wao

8 februari 2002

Sp in actie voor sociale wao

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 8 februari 2002

"SOCIALE DIENST en GAK krijgen brandbrief over SER voorstel"

De directie van de dienst SoZaWe en het GAK in Rotterdam krijgen op maandag 11 februari een brandbrief uit handen van Piet de Ruiter (kandidaat Kamerlid voor de SP). De partij slaat alarm over het SER-voorstel over de WAO en rukt daarom uit met groot materieel.

De partij vraagt de directies zich uit te spreken voor een sociale WAO en tegen het voorstel van de SER. Dit voorstel betekent het einde van een sociale WAO. Toekomstige arbeidsongeschikten krijgen te maken met "alles of niets keuringen". Keuringsartsen moeten voorspellen of werknemers voor tenminste vijf jaar arbeidsongeschikt zullen zijn. Een onmogelijke opgave zo meent de SP. Daarom gaat de brandbrief vergezeld van een "waarzeggertent" waarin de waarzegger een voorschot neemt op toekomstige keuringen

Voor WAO'ers die nu al een gedeeltelijke uitkering krijgen pakt het SER voorstel ook ongunstig uit. Zij raken hun aanvulling kwijt en zijn straks aangewezen op de veel lagere bijstandsuitkering.

De SP wil met haar actie bereiken dat de directies van de dienst SoZaWe en het GAK aan SER de Tweede Kamer en regering laat weten dat de nieuwe regeling onuitvoerbaar is en bovendien voor veel meer instroom in de WW en bijstand zorgen. Alternatief van de SP is dat er maatregelen genomen worden om arbeidsongeschiktheid te voorkomen door het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, betere begeleiding van zieke werknemers en het wegwerken van de wachtlijsten in de zorg.

De overhandiging en actie bij het hoofdkantoor van de SoZaWe vinden plaats om 10.30 uur aan de Willem Ruyslaan 225. Directeur Masthoff zal de brandbrief in ontvangst nemen. Aansluitend zal de SP het GAK aan doen aan het Burgemeester s' Jacobplein 51 (om ongeveer 11.30 uur).

Nadere info kunt u krijgen bij Mathijs Spaas (voorzitter SP afdeling Rotterdam) telefoon: (010-) 2 43 55 41 of 06-20 50 94 49.
Piet de Ruiter is na afloop beschikbaar om vragen van uw kant te beantwoorden.

Aanwezig is de vergrote versie van de brandbrief, een brandweerwagen en er is een waarzegger die 'keuringen' doet.

Zie ook: Brandbrief

Terug naar Archief

U bent hier