h

Ze marcheren weer!

26 januari 2002

Ze marcheren weer!

We hadden toch afgesproken dat we ervoor zouden zorgen dat ze nooit meer terug zouden komen? De nazi's! En dan komen ze uitgerekend in Rotterdam weer marcheren.
In Rotterdam, de stad die in Nederland het meest verwoest is door de nazi's.

De SP is onverkort voor de vrijheid van meningsuiting. Het recht op demontstratie hoort daar bij.
Waakzaamheid is geboden omdat partijen als de NVU en de NNP de eersten zullen zijn die de vrijheid aan anderen ontnemen.. Het zal niet bij deze eerste provocatie in IJsselmonde blijven.
Het is aan iedereen, die de democratie hoog in het vaandel heeft, om deze nieuwe opmars van de neonazi's te stoppen. Om ervoor te zorgen dat ze ook niet opnieuw hun racistische kreten kunnen slaken. Niet in IJsselmonde, niet op de Coolsingel of waar dan ook in Rotterdam.

De SP zal hun racistische en nazistische boodschap bestrijden. De SP heeft er begrip voor dat sommigen die neonazi's het liefste ook fysiek een halt willen toeroepen en bereid zijn om daarvoor zelfs door een politiecordon te breken.
Maar dat lijkt ons niet erg effectief. We denken dat het beter is als alle democraten de voedingsbodem voor extreem rechtse ideeën wegnemen. Door de discussie aan te gaan met de mensen in de stad, door de problemen serieus te nemen, door binnen en buiten de raad te werken aan een samenleveing gebaseerd op gelijkwaardigheid, gebaseerd op menselijke waardigheid en op solidariteit.

We roepen iedereen, zowel de burgemeester als de volksvertegenwoordigers als de andere Rotterdammers, op om waakzaam te zijn en te blijven. De SP stelt haar website (www.rotterdam.sp.nl) en haar kantoor ter beschiking om andere uitingen van extreem rechts te melden.

Of het nu gaat om stickers op lantaren palen, om foute affiches, om foute folders of discussiebijeenkomsten.
De SP is er klaar voor om de rentree van racistische partijen in de raad te helpen voorkomen.

Info: Theo Cornelissen (010-)4 66 80 92 of (06-) 20 43 01 96 of E-mail

Terug naar Archief

U bent hier