h

SP wil opheldering van wethouder Korthuis

18 januari 2002

SP wil opheldering van wethouder Korthuis

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam-
Theo Cornelissen, fractievoorzitter van de SP in de Rotterdamse gemeenteraad, wil duidelijkheid van VVD-wethouder Sandra Korthuis over het contract dat de gemeente deze week heeft gesloten met elektriciteitsleverancier Remu.

Hij zal hierom vragen tijdens de vergadering van de commissie financiën, maandag 21 januari.

Deze week koos het college van burgemeester en wethouders voor Remu als de nieuwe elektriciteitsleverancier. Hiermee komt een einde aan het contract met Eneco, waarvan de gemeente Rotterdam notabene zelf grootaandeelhouder is. Eneco viste bij de aanbesteding van het stroomcontract achter het net.
Vreemd genoeg is dezelfde wethouder die de voorkeur gaf aan het goedkopere Remu, blij met de zakelijke opstelling van Eneco. In het Rotterdams Dagblad van afgelopen week verklaarde Korthuis niet uit te sluiten dat de overeenkomst met de gemeenten Rotterdam, Ridderkerk en Capelle het bedrijf op een verlies komen te staan.

Verder wil Cornelissen weten waarom het gemeentebestuur geen onderzoek heeft gedaan naar de betrouwbaarheid van Remu als elektriciteitsleverancier.
Deze week werd tevens bekend dat wethouder Korthuis in haar functie als voorzitter van de aandeelhouderscommissie van Eneco (!) de Olympische Winterspelen in Salt Lake City zal bijwonen. Eneco is hoofdsponsor van een aantal deelnemers van Spelen in Salt Lake City.
Ook hierover wil de SP opheldering.

Voor meer informatie: Theo Cornelissen, telefoon 010-2435546 of 0620430196

Terug naar Archief

U bent hier