h

Actie Weet Wat je Eet!

8 januari 2002

Actie Weet Wat je Eet!

Rotterdam weet (weer) wat het eet!

Door Frank Menzel

Op zaterdag 5 januari wist Rotterdam wederom wat het at. De succesvolle actie van 22 december smaakte ROOD naar meer, en zo stonden we dus wederom in de kou om handtekeningen op te halen voor betere etikettering en meer duidelijkheid.
In plaats van het Bentinckplein stonden we nu bij het Eudokia-winkelcentrum, waar veel mensen in-en uitliepen. De reacties waren echter hetzelfde als de vorige keer: veel mensen weten nog steeds niet wat genetische manipulatie is en willen er ook liever niets mee te maken hebben. Daarom wilden velen graag tekenen: het idee van duidelijke etiketten sprak velen aan.
Volgens een mevrouw, die naar eigen zeggen veel in Duitsland komt, zijn de etiketten bij onze oosterburen wel duidelijk, en ze snapt dan ook niet waarom het hier niet vermeld kan worden. In ieder geval kwamen we er ook achter welke mensen níet tekenen: nette dametjes met hoedjes op, die nog met een VVD-achtig accent spreken, wilden vaak niet tekenen. Als ROOD ga je dan heel erg aan jezelf twijfelen, als je zulke mensen niet meer kunt boeien...
Uiteindelijk hebben we nog 55 handtekeningen weten toe te voegen aan de 93 die we al hadden.
Omdat deze successen ons wel bevallen, trekt ROOD-Rotterdam op 12 januari wederom de wijk in.

Terug naar Actie

U bent hier