h

Masterplan CS net niet goed genoeg om mee in te stemmen

25 september 2001

Masterplan CS net niet goed genoeg om mee in te stemmen

Nieuws Archief

De SP gemeenteraadsfractie heeft niet ingestemd met het masterplan Rotterdam Centraal. De fractie kan zich weliswaar op hoofdlijnen vinden in het plan, maar voorziet grote bedreigingen voor met name de Provenierswijk.
Instemmen met het masterplan betekend instemmen met een zelfmoordplein, of als het een park wordt een zelfmoordpark," aldus SP raadslid Mathijs Spaas.
"Op dit moment loopt het verkeer vast op het Hofplein. Met de tramtunnel kunnen een aantal tramlijnen van de centrumzijde naar de noordzijde verplaatst worden. Dat lijkt een mooie oplossing, maar al die trams kan je niet door de Provenierswijk sturen. Als SP zien we liever de problemen aangepakt worden daar waar ze zich voordoen, dan die problemen verschuiven naar een woonwijk."
Het voorstel van de SP om naast de tramtracés door de Provenierswijk ook alternatieve tramtracés uit te werken zonder tramtunnel onder het CS, werd niet door de gemeenteraad gesteund. Voor de SP reden om tegen het ontwerp te stemmen. De raadsfractie voelt er niets voor om met een totaalpakket in te stemmen, terwijl op onderdelen van het plan nu al veel valt aan te merken.

U bent hier