h

Aan het college van Burgemeester en Wethouders Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam

2 juli 2001

Aan het college van Burgemeester en Wethouders Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam

Vragen Archief

 

Aan het college van Burgemeester en Wethouders
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Rotterdam 2 juli 2001

Betreft: bestuurlijke arrogantie

Geacht college,
Op 20 juni heb ik namens mijn fractie schriftelijke vragen gesteld over de dreiging van het niet doorgaan van de Marokkaanse Culturele Week in theater Zuidplein.
In plaats van alle zorgvuldigheid in acht te nemen en deze brief te beantwoorden, communiceert het college blijkbaar liever met de media.
Op vrijdag 29 juni, iets meer dan een week na mijn vraagstelling aan u, lees ik in het Rotterdams Dagblad dat de wethouders Kombrink en Meijer 'veel belang hechten aan het evenement'. Het bericht vermeldt tevens dat het college binnen een week zal laten weten of de culturele week alsnog kan plaatsvinden.
Namens de gehele SP-fractie wil ik u duidelijk maken genoeg te hebben van deze arrogante manier van omgaan met een politieke partij.
De SP heeft al meerdere malen moeten constateren dat het college niet gediend is van onze schriftelijke vragen en/of interpellatieverzoeken; een brief met schriftelijke vragen over milieuproblematiek in de Biesbosch moest tot tweemaal toe worden aangeboden, schriftelijke vragen van raadslid M. Spaas over de Europese autovrije dag raakte zoek in de binnenzak van wethouder Janssens en schriftelijke vragen van 18 april (!) over koudetoeslag bleven tot op heden onbeantwoord.
De SP wil geen denkbeeldige vraagtekens op voorhoofden van wethouders die wel beter weten.
De SP wil antwoorden op gestelde vragen; net zoals u dat doet bij de andere gekozen vertegenwoordigers in de Rotterdamse gemeenteraad.

De SP-fractie hoopt voortaan verschoond te blijven van dergelijk gedrag,

Verblijf ik, Hoogachtend, Theo Cornelissen Fractievoorzitter SP-gemeenteraadsfractie

U bent hier