h

Belastingdienst trekt zich terug uit OZB-kwestie Wethouder Korthuis spreekt veto uit

31 mei 2001

Belastingdienst trekt zich terug uit OZB-kwestie Wethouder Korthuis spreekt veto uit

Nieuws Archief

 

Belastingdienst trekt zich terug uit
OZB-kwestie

Wethouder Korthuis spreekt veto uit

Er komt geen gezamenlijke informatieavond van de SP en de DGB over de OZB. Na interventie van wethouder Sandra Korthuis (VVD) trok directeur Gudde van de dienst belastingen zijn eigen voorstel tot samenwerking weer in.
Anderhalve maand geleden startte de SP een nieuwe OZB-actie als protest tegen de onrechtvaardige waardebepalingen van huurwoningen (WOZ).
Uit angst voor een grote stroom bezwaarschriften en protesten benaderde de directie van de dienst Belastingen de SP-fractie in de gemeenteraad. Directeur Gudde bood zijn medewerking aan bij een reeds door de SP geplande informatieavond.
Echter, verantwoordelijk wethouder van financiën Korthuis bleek niets te voelen voor het idee van haar eigen directeur. Ook de afdeling voorlichting van de wethouder liet, met een lange lijst met voorwaarden, blijken niets voor het idee van een gezamenlijke informatieavond te voelen.
Voor de SP-fractie waren de voorwaardelijke bepalingen reden om de gesprekken met directeur Gudde te beëindigen. Het terugtrekken van de belastingdienst verandert niets aan de oorspronkelijke plannen van de SP.
Inmiddels is een start gemaakt met de verspreiding van 50.000 protestkaarten. Ook de informatieavond(en) gaan gewoon door.

Zie ook Persberichten

U bent hier