h

Wednesday Night Skate

25 april 2001

Wednesday Night Skate

Persberichten Archief

Wednesday Night Skate

Rotterdam 25 april 2001

De gemeenteraadsfractie van de SP wil van het college snel duidelijkheid over het evenement Wednesday Night Skate.
Behalve schriftelijke vragen verzoekt de SP het college dringend om het initiatief te agenderen voor de raadsvergadering van 10 mei.
Gisteren maakte de organisatie van het vorig jaar nog zo succesvolle evenement bekend dat het evenement dit jaar niet door gaat. Reden van de afgelasting is een ontoereikende financiering om het evenement goed te organiseren.
De SP heeft weinig of geen begrip voor de argumenten van sportwethouder Nico Janssens, uitgesproken in de nieuwsuitzending van TV-Rijnmond. Janssens benadrukte dat de organisatie te laat was geweest met het indienen van een subsidieverzoek en dat hij niet van plan was af te wijken van de daarvoor geldende spelregels.
Dezelfde wethouder moest zich vorige week tijdens een raadszitting in alle bochten wringen om 750.000 gulden los te peuteren voor een ander sportevenement, het CHIO. Dit lukte uiteindelijk dankzij de steun van de PvdA die zwichtte voor het dreigement van Janssens dat het CHIO zonder deze financiële steun helemaal niet door zou gaan.
De SP-fractie was en is faliekant tegen financiële steun voor een dergelijk profsportgebeuren en wilde middels een motie in dezelfde vergadering financiële steun toezeggen voor het Wednesday Night Skate.
Het college adviseerde de raad echter de motie buiten de orde te plaatsen. De gemeenteraad van Rotterdam steunde het college en niet de SP.
Naar de mening van de SP-fractie is hiermee een kans verloren gegaan om het evenement om 5 voor 12 te redden.
Middels het stellen van schriftelijke vragen en het agenderen van het skate-initiatief wil de SP alsnog proberen het evenement om 5 over 12 doorgang te laten vinden.

Voor meer informatie: SP-gemeenteraadsfractie, telefoon: (010) 4 17 37 12 of E-mail

Mathijs Spaas, telefoon (010) 4 65 45 67 of E-mail

Zie ook Vragen

U bent hier