h

Schriftelijke vragen aan DB Charlois i.v.m. vertrek Stichting Valckensteyn.

20 maart 2001

Schriftelijke vragen aan DB Charlois i.v.m. vertrek Stichting Valckensteyn.

Persberichten Archief

Datum: 20 maart 2001

SP Fractie eist duidelijkheid omtrent zorgcentrum Valckensteyn.
Naar aanleiding van het vertrek van stichting Valckensteyn uit het door achterstallig onderhoud geteisterde gebouw in Pendrecht eist de SP fractie Charlois in een aantal schriftelijke vragen, aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente, duidelijkheid over het lot van de hulpbehoevende ouderen die momenteel in Zorgcentrum Valckensteyn zijn gehuisvest.
Fractievoorzitter Cees Bakker eist van het Dagelijks bestuur dat zij zich maximaal inspant om de hulpbehoevende ouderen uit Valckensteyn met voorrang geplaatst te krijgen in de overige zorgcentra in Charlois,rekening houdend met de specifieke wensen van de ouderen. Tevens wil Bakker van het DB weten welke maatregelen zij neemt om de kwaliteit van de zorg aan de ouderen van Valckensteyn te garanderen totdat de laatste bewoner is vertrokken. Het is voor de SP duidelijk dat de bewoners niet voor de kosten van de gedwongen verhuizing mogen opdraaien.
Daarom verzoekt Bakker de Deelgemeente om er op toe te zien of indien nodig te bewerkstelligen dat verhuurder De Nieuwe Unie,door haar nalatigheid in het onderhoud van het gebouw verantwoordelijk voor de gedwongen verhuizing,alle kosten verbonden aan de overplaatsing van de ouderen VOLLEDIG voor haar rekening neemt.

Zie ook Archief Vragen

U bent hier