h

SP op de bres voor dak- en thuislozen Rotterdam 25 januari 2001

25 januari 2001

SP op de bres voor dak- en thuislozen Rotterdam 25 januari 2001

Persberichten Archief

SP op de bres voor dak- en thuislozen

Rotterdam 25 januari 2001

De SP-Rotterdam wil een verhoging van de basisuitkering van dak-en thuislozen met alleen een briefadres.
Deze groep ontvangt nu per maand 200 gulden minder aan uitkering dan dak- en thuislozen die in een sociaal pension wonen. Bewoners van een sociaal pension ontvangen maandelijks een basisuitkering op basis van 50% van de maximale uitkering, aangevuld met 20%.
In cijfers uitgedrukt is dat ongeveer 1480 gulden per maand (zonder vakantietoeslag).
Dit bedrag is vergelijkbaar met de uitkering van ieder andere alleenstaande uitkeringsgerechtigde.
Dak- en thuislozen met alleen een briefadres ontvangen slechts 50% van de maximale uitkering, aangevuld met 10%. In de praktijk betekent dit ongeveer 1270 gulden per maand. Voor de SP is het onbegrijpelijk dat de laatste groep tweehonderd gulden per maand minder ontvangt.
SP-raadslid Marijke Folmer heeft deze ongelijkheid van betaling aanhangig gemaakt in de Rotterdamse gemeenteraad.
'Uit de vele gesprekken die ik had met dak- en thuislozen blijkt dat ook de groep met alleen een briefadres liever 's nachts een dak boven het hoofd heeft, dan buiten slapen. Per nacht kost deze overnachting 8 gulden. Dat is per maand 244 gulden en dat is veel meer dan de aanvulling van 10%.
Folmer heeft hierover een motie ingediend die aan de orde komt in de raadscommissie Sociale Zaken (SAR). Verder verzocht het SP-raadslid het college om een bezoek te brengen aan een school voor dak- en thuisloze kinderen in Dordrecht.
De Straatkrant heeft hierover al bericht.
Marijke Folmer wil in navolging van Dordrecht ook zo'n voorziening in Rotterdam. Het college heeft positief gereageerd op dit voorstel.

Voor meer informatie: Marijke Folmer,
telefoon: 010-2435010 of 010-4525592 of E-mail.

U bent hier