h

Luiza Soares

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Maria Luiza Soares heet ze voluit, maar we kennen haar als Luiza. Ze woont in Oud-Charlois, is in 1974 geboren en de trotse moeder van een zoon.

Ik studeerde Advanced Business English en Praktijk Operationeel Management. Op dit moment werk ik als consultant voor een internationale onderneming op het gebied van armoedebestrijding en gezondheidszorg. Ik richt me daarbij voornamelijk op verschillende Afrikaanse landen.  
In mijn vrije tijd ben ik secretaris bij CJV Feijenoord en bestuurslid van NiNsee (het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis)

Wat was ooit je drijfveer om de politiek in te gaan?

Een van de redenen dat ik mezelf als kandidaat wil stellen is, dat ik gemerkt heb dat er (nog) weinig affiniteit is met de (lokale) politiek, sommige besluiten die genomen worden zijn voor veel mensen onbegrijpelijk. De gemeenschap waar ik uit kom bestaat uit een multiculturele mix waar velen nauwelijks Nederlands spreken en/of verstaan, laat staan dat men politiek bewust is. Maar het zijn wel die mensen die onze stad hebben geholpen met de wederopbouw. En vooral voor deze mensen wil ik iets betekenen.

Stel, geld speelt geen rol, wat is dan het allerbelangrijkste wat je de komende vier jaar voor Rotterdam voor elkaar zou willen krijgen?

Ik zou direct investeren in wat men nu de zwakkere wijken noemt. De bewoners, vooral de kinderen, verdienen een betere toekomst. Zij zijn even kostbaar en waardig als de rest van de stad, dus ze moeten op onze steun kunnen rekenen

Wat is je favoriete plek in Rotterdam en waarom?

Na een drukke werkdag vind ik het heerlijk om thuis te komen en van de rust van mijn straat te genieten en bij te komen. En in het Zuiderpark zit ik graag heerlijk op een zomerse dag op een kleedje met een boek. Toch een beetje in de natuur maar ook met gezellige mensen om me heen.

Wat de kiezer verder per se nog van je moet weten...

Ik ben katholiek. Ik vind het belangrijk om iedereen in z'n waarde te laten. Met dialoog en begrip en respect komen we nader tot elkaar.

Terug naar de volledige kandidatenlijst.

 

U bent hier