h

Joshua Vasilda

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Joshua is 23 en woont in Charlois in de buurt van het Zuiderpark. Hij woont pas zes jaar in Rotterdam, maar voelt zich helemaal thuis.

Ik ben full time student, duurzaam ondernemer en activist voor Young and United. Dat laatste is een club die strijdt voor eerlijke arbeidsvoorwaarden voor jongvolwassenen, zoals een volwaardig minimumloon en tegen doorgeschoten flexcontracten. 

Wat is je drijfveer om de politiek in te gaan? 

Ik wil de verbinding leggen tussen acties buiten op straat en het werk in de raad. Politiek en hoe de dingen geregeld zijn is geen regenbui die je overkomt. Je kan een verschil maken als je mee doet. En ik wil graag alle Rotterdamse jongeren uitnodigen met me mee te doen.

Stel, geld speelt geen rol, wat is dan het allerbelangrijkste wat je de komende vier jaar voor Rotterdam voor elkaar zou willen krijgen?

Rotterdam moet de duurzaamste stad van Nederland worden. Niet alleen op het gebied van energie maar ook banen, onderwijs en zorg. En de Rotterdammers moeten daarin mee kunnen groeien.

Wat is je favoriete plek in de stad?

Ik heb niet een favoriete plek. Ik hou van heel de stad. En om een bekende grap maar eens te citeren: Elke treinrit terug naar Rotterdam geeft mij een gevoel van vrede en geluk.

Wat moet de kiezer verder nog van je weten?

Ik hou van praten en in discussie gaan. We moeten met elkaar blijven praten. Allen zo leren wij meer van elkaar en kunnen wij als mensen en stad blijven groeien.
Mijn motto – en speciale uitnodiging aan iedereen – is: 'Be the change you want to see...' 

Terug naar de kandidatenlijst.

U bent hier