h

Woonstad verlost weduwe uit lastig parket

28 mei 2021

Woonstad verlost weduwe uit lastig parket

Zowel Tweede Kamerlid Sandra Beckerman als de SP-gemeenteraadsfractie in Rotterdam zijn in actie gekomen naar aanleiding van de noodkreet van een weduwe die plots teveel huur moest betalen, maar geen huurverlaging kreeg.

Dagblad010.nl: 'Een huurster van een vrijesectorwoning in de Eendrachtsstraat is dankzij een mooi gebaar van Woonstad Rotterdam uit een netelige situatie verlost. De corporatie heeft besloten haar een forse huurverlaging te geven. Gedurende drie jaar gaat de huur van de woning van de 53-jarige onderwijzeres met bijna 500 euro omlaag.'

De huurster verloor in februari haar man als gevolg van corona. Na het overlijden van haar man viel een salaris weg. Netto moest zij voortaan met tweeduizend euro rondkomen. De huur van ruim 1200 euro werd voor haar daardoor zowat onbetaalbaar.

Aanvankelijk kon Woonstad geen oplossing bieden. Geen lagere huur, geen vervangende huisvesting. De onderwijzeres mailde vervolgens een noodkreet naar de SP. Dat had tot gevolg dat zowel Tweede Kamerlid Sandra Beckerman als de SP-gemeenteraadsfractie in Rotterdam in actie kwam.

Beckerman kondigde aan de zaak op 3 juni aan minister Ollongren te zullen voorleggen. In de gemeenteraadscommissie bouwen en wonen bracht tijdelijk raadslid Kees Jonker de zaak onder de aandacht van wethouder Bas Kurvers.

Nadat de SP woensdag de mailwisseling over de kwestie ter info aan Woonstad had doorgestuurd, was er een dag later goed nieuws voor de onderwijzeres. “Ik kreeg van een mevrouw van Woonstad te horen dat was besloten om mijn huur te verlagen. Ik ben reuze blij daarmee”, aldus een opgetogen bewoonster van de Eendrachtsstraat.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag sprak Jonker zijn waardering uit voor de voortvarende wijze, waarmee de corporatie de huurster tegemoet gaat komen. “Hulde voor Woonstad”, zei het SP-raadslid.

Beckerman laat weten door te gaan met het onderwerp: “We gaan het alsnog agenderen voor andere huurders in dezelfde situatie”.

U bent hier