h

Dichters Voor Vrede tegen de tweedeling in Rotterdam

4 december 2003

Dichters Voor Vrede tegen de tweedeling in Rotterdam

Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP Rotterdam en Manuel Kneepkens, fractievoorzitter Stadspartij, willen opnieuw de Dichters Voor Vrede oproepen om dit maal hun woorden te gebruiken als wapen tegen de tweedeling in Rotterdam.
De tweedeling tussen arm en rijk, zwart en wit, gewenst en ongewenst. Dit naar aanleiding van het actieprogramma 'Rotterdam zet door' dat 1 december door het College van Rotterdam werd gepresenteerd.

Dichters Voor Vrede zijn op 14 maart 2003 ontstaan naar aanleiding van de toen naderende oorlog in Irak. In een bliksemactie werd op 21 maart een manifestatie belegd bij de beelden van Zadkine en Erasmus. Het Rotterdams Dagblad heeft een maand lang deze poëzie tegen de oorlog gepubliceerd. Later is hiervan de succesvolle bundel 'Want met kin en lippen weg kan niet gekust' verschenen.

Op woensdag 10 december, de internationale dag voor de mensenrechten, van 12.30 tot 13.00 zullen de Dichters Voor Vrede zich bij het Erasmusbeeld opnieuw uitspreken voor de vrede. Deze keer niet de vrede in een ander werelddeel maar de vrede in de stad.

Voor meer informatie:
SP fractie: (010-) 4 17 33 59
Theo Cornelissen: (06-) 20 43 01 96
Stadspartij: (010-) 4 17 33 82

Terug naar Persberichten

 

U bent hier